VOLLEYBALL: – Vi har akkurat fått det bekreftet, Randaberg spiller begge sine kamper mot det portugisiske laget Clube Kairós på hjemmebane. Kampene spilles 14 og 15 desember.

Det forteller RIL-trener Espen Sørbø til Randaberg24 lørdag ettermiddag.

Etter at laget vant to kamper mot Nitra fra Slovakia har Randaberg jobbet mye med hvordan en tur og et reiseopplegg til Azorene skulle bli rett før ribba skal på bordet julaften.

– Vi skulle spilt på Azorene 21 desember, men ville vært hjemme rett før julaften på grunn av logistikk med overnattinger. Derfor jobbet vi allerede etter kampeslutt i Slovakia med en løsning som gikk på å spille begge kampene på Randaberg, eller begge kampene på Azorene.

Nå har klubbene i fellesskap finnet ut at en løsning med to kamper på Randaberg skal gå bra.

– Vi deler på utgiftene som er i forbindelse med hjemme- og bortekamper. Det portugisiske laget skal bo på Viste Strandhotell og vi skal også bruke lokal transport for å frakte laget rundt på Randaberg. Alt i alt er dette en veldig god løsning, og dette blir en flott mulighet for alle som vil å se god volleyball, for det portugisiske laget er av topp kvalitet og er profesjonelle spillere.

Nå skal klubben profilere kampen så best som det kan, men allerede før første serv er det klar at dette er den største volleyballkampen som noengang er spilt i Randaberghallen.

– Ja, dette skal bli veldig bra. Clube Kairós har spillere fra flere land, som Brasil, USA, Canada, Finland og Portugal. Dette er klassespillere som lever av idretten sin. Vi skulle gjerne tatt turen til Azorene, men dette er også veldig mye bedre økonomisk for oss.

En tur til Azorene ville kostet klubben et sekssifret beløp.

– Nå håper og tror jeg på to fullsatte kamper hvor virkelig de volleyball-interesserte kommer 14 og 15 desember, begge dager klokken 19.00.

Nå er det i boks, avtaler er gjort og godkjent av det internasjonale volleyballforbundet. Det portugisiske laget tapte kvartfinalen i 2020-sesongen i den samme E-cupen, mot Sistem 9 Yesilyurt fra tyrkiske Istanbul.