– Det er helt sinnsykt å tenke på, det våre spillere skal få oppleve

Igor Gorgonzola Novara heter laget, er rangert på 10. plass i verden og skal spille E-cup i en knapt godkjent idrettshall i Randaberg.

– Jeg gleder meg virkelig til dette! Det er vanskelig å sette ord på hva dette faktisk betyr for sporten, klubben, regionen og kommunen vår og få lov til å arrangere dette, sier Heidi Fossmark, styreleder i Randaberg Volleyball. Stikkord er E-cup.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: 8. november er datoen hvor italienske Igor Gorgonzola Novara skal spille første kamp mot Randaberg-damene i E-cupens Challenge Cup.

Det er 16 dels finale det er snakk om - og det italienske laget vant sin kvalik-kamp mot et annet italiensk lag for å møte Randaberg som gikk rett inn i 16 dels finalen.

I Randaberg Volleyball er forberedelsen i gang til det som strengt tatt er tidenes kamp i Randaberghallen, en idrettshall med 300 sitteplasser.

– Først av alt så må jeg si at vi virkelig gleder oss til dette. Det er helt sinnsykt å tenke på det spillerne våre skal få oppleve i hallen den 8.november - det å treffe et av verdens beste lag er virkelig en «once in a lifetime» situasjon, forteller leder av klubben, Heidi Fossmark til Randaberg24.

Klubben er i gang og har hatt møter om hvordan de skal gjøre - det som blant annet dreier seg om å få en stappfull idrettshall, for noe annet vil være en skuffelse.

– Vi har prøvd å tenke både bredt og smalt her og ønsker både volleyball entusiaster og de som bare ønsker å få med seg en kul opplevelse velkomne. Vi er klare på at vi må markedsføre oss godt i egne kanaler som sosiale medier, nå ut til flere av de lokale mediene for å kunne få bredest mulig dekning og å snakke med andre lokale volleyball klubber og skoler. I tillegg vil vi selvfølgelig også  invitere alle sponsorene våre i tillegg til egne spillere.

Forrige sesong var Randaberg-damene i Slovakia for E-cup. Laget vant mot Nitra, men det som er i vente blir noe helt annet.

Laget, Igor Gorgonzola fra den italienske byen Novara, noen mil utenfor Milano, er rangert på 10. plass i verden, Randaberg er på 188. plass. Forrige sesong ble laget nummer 3 i Champions League, slått i semifinalen av tyrkiske VakifBank fra Istanbul, et lag som har vunnet Champions Leauge hele seks ganger

I vinduet under kan du se høydepunkter fra laget da de spilte Champions Leauge forrige sesong.

Når det italienske laget kommer til Randaberghallen vil publikum få se flere meget gode spillere. Da kommer vi ikke utenom en spiller fra Russland, Vita Akimova. I den siste kvalik kampen sørget hun for en uttelling på 69 prosent i angrep og 21 poeng for laget. 21-åringen er 197 centimeter på strømpelesten, men bare en av mange meget gode spillere på laget.

Vita Akimova er «poengdronning» for det italienske laget.

– Jeg gleder meg virkelig til dette! Det er vanskelig å sette ord på hva dette faktisk betyr for sporten, klubben, regionen og kommunen vår og få lov til å arrangere dette. Vi har det beste volleyballaget i Norge som nå skal få spille mot et av de beste lagene i verden. Vi vil få oppleve volleyball i verdensklasse og få møte spillere som er helt enestående. Det blir litt som om Manchester City kommer for å spille kamp mot Viking og vi får lov til å arrangere det - det er rått det!

Klubben ønsker å laget litt liv rundt kampen, men det er også strenge regler man skal forholde seg til. På tribunen er det 300 sitteplasser - i returkampen venter 4.000 sitteplasser.

– Personlig er jeg litt usikker på kapasiteten til Randaberghallen og hvor mange vi kan være, men vi vet at det er 300 seter på tribunen og målet er at vi må til med ekstra stoler! Så skal du legge en eneste plan den uken så må være å komme deg på kamp den 8. november klokken 19.00.

Publisert: