VOLLEYBALL: I neste uke starter Randaberg oppkjøringen til ny sesong. Herrelaget ble nummer seks i grunnserien og tapte semifinalen i sluttspillet mot TIF Viking på tampen av forrige sesong - en sesong som var ujevn for laget.

Det har det også vært i flere sesonger, men kanskje er dette sesongen hvor laget virkelig skal blomstre? For, det er flere nye spillere inn til laget.

– De fleste spillerne er med videre, men Tore Oftedal gir seg, mens Johannes Helland-Hansen kommer med etter jul, han er på New Zealand på studier, sier Kevin Ces, trener for laget.

Lars Maaseide, i hvit drakt, er ny Randaberg-spiller. Han kommer fra TIF Viking. Her fra semifinale i sluttspillet forrige sesong mot Randaberg, i en kamp Randaberg tapte 1–3. Foto: Per Thime

Nye spillere inn i laget er blant annet Lars Maaseide. Han har de siste sesongene spilt for TIF Viking i Bergen, men er fra Sandnes. Med 201 på strømpelesten og lang rekkevidde blir han en viktig spiller for Randaberg.

– Ja, Lars er en god midt-spiller som vi gleder oss til å ha med i laget, men det er flere nye som er med denne sesongen, sier Ces.

Fra Topp Volley på Sand kommer Erlend Kluge (diagonal-spiller), Stani Zajaczkowski (opplegger) og Lars Minde Svihus, Sandnes - som er kantspiller.

– Alle er lovende spillere og Lars er en av de beste midt-blokkerne i landet.

I tillegg kan det komme én spiller til - og det er en fin historie.

– Ja, det er en spiller fra Columbia/Spania som har lyst å spille for oss. Han har spilt profesjonell volleyball i Spania i noen sesonger, men har lyst å se mer av landet vårt her. Det er slik at vi har en avtale med han, men foreløpig vet vi ikke når han kommer da han venter på sitt spanske pass så han kan sette sette seg på flyet og dra denne veien.

Finske Tommi Silventoinen ( i hveit drakt) skal denne sesongen satse som kant-spiller for Randaberg. Foto: Per Thime

Med flere nye spillere på plass, en stor treningsgruppe, så kan det gå veien, men det har man også sagt i flere sesonger.

– Ja, men vi satser på en god sesong. Vi har mange gode spillere og vi skal få gang på dem alle sammen. Vår finske spiller, Tommi Silventoinen, skal denne sesongen forsøke seg som kantspiller. Han trenger en ny utfordring og vi tror det kan bli interessant, både for han selv og for oss rundt laget.

Det ligger an til hard kamp om plassene på laget - og kanskje er dette sesongen hvor Randaberg-herrene skal være best når det gjelder i flere kamper?