VOLLEYBALL: Randaberg var favoritter også i dagens kamp mot Førde.

Hjemmelaget hang bra med innledningsvis i det første settet, men så slo Randaberg til med både gode server, smasher og noen bode blokkeringer.

Det fungerte godt for Randaberg, for spillere som Wilde Jakobsen, Dasha Stuzhuk, Live Sørbø og Tuva Aarrestad.

Randaberg reiste ifra hjemmelaget fra det sto 5–5. De begynte RIL-spillerne å virkelig vise seg fra fra den beste kanten.

Laget så seg aldri tilbake, kom seg opp i pene 21–12 og avsluttet med 25–21 seier i første sett. Randaberg var i ferd med å sette Førde på plass, men det var to sett igjen.

Andre sett ble ikke som det første, for hjemmelaget hadde ikke tenkt å gi se uten kamp.

Kamp ble det, for hjemme i Førdehuset ville hjemmelaget vise publikum at de kan volleyball.

Førde ledet både 6–3 og 11–6. Da tok Randaberg time-out, for det fungerte ikke.

Hjemmelaget var oppe på 12–8 før Randaberg kom til hektene. Førde tok nu time-out, på ledelse 14–11. Spørsmålet var om Randaberg hadde våknet?

Det hadde de ikke helt, eller så hadde Førde funnet ut av Randaberg. Førde ledet 15–12 da Wilde Jakobsen hamret løs. RIL-damene kom seg opp og foran på ledelse 18–17, men hjemmelaget svarte.

Førde hadde flere settballer da de nådde 24 poeng, men Randaberg gav seg ikke, tok poeng etter poeng da Wilde Jakobsen hamret løs fra kanten. Men Førde fikk inn den avgjørende smashen og vant settet 25–23 og dermed måtte det minst to sett til før ett av lagene hadde vunnet kampen.

Randaberg var fast bestemt på å komme tilbake, og det gjorde de. Anført av en opplagt Wilde Jakobsen viste de hjemmelaget hvor skapet skulle stå.

I det tredje settet var det aldri noen tvil. Jakobsen og damene viste volleyball av klasse da de vant settet ganske enkelt til slutt.

Wilde Jakobsen var beste poengplukker etter tre sett med sine 19 poeng. Settet vant Randaberg 25–17 etter at Maria Dahl smashet inn det siste poenget.

Randaberg fikk en god start på fjerde sett, for alt tydet på en enkel seier da laget ledet hele 11–4. I volleyball svinger det, men det var unødvendig å slippe hjemmelaget inn i kampen igjen.

Førde kom seg opp til 11–12 og da var det Time-out for Randaberg. Laget var i ferd med å falle sammen. 11–12 ble til 12–12 før Randaberg svarte med to raske poeng, blant annet fra Tuva Aarrestad. Da Aarrestad slo inn 14–12 var det hennes 15 poeng i kampen.

Randaberg var imidlertid ikke der at det gikk mot seier i settet, eller kampen. Førde slo inn flere poeng og tok også ledelsen 15–14.

Som det så ut skulle det bli en jevn avslutning på det fjerde settet. Førde ledet, men Randaberg tok ledelsen 17–17 da Maria Dahle smashet inn.

Samme spiller fulgte opp med tre serveess og Randaberg var oppe i 19–16 ledelse, og da tok hjemmelaget time-out.

På dette tidspunkt gikk det altså mot settseier og seier 3–1 i kampen, men Førde hadde kommet tilbake før i kampen, så dette var ikke slutt.

Det gikk Randabergs vei, for laget fikk matchball på 24–18 ledelse. Den første matchballen ble misbrukt og Førde reduserte.

Randaberg slo tilbake og vant 25–19 og kampen 3–1 da Karoline Nore blokket Førdes siste mulighet.