VOLLEYBALL: Lierne vant en solid 3–0 seier mot ToppVolley lørdag, så det var visse forventninger til hva de kom med til Randaberghallen i ettermiddag.

Anført av veteranen, tidligere RIL-spiller Arjola Prenga skulle de forsøke å sette et solid press på Randaberg.

Det nyopprykka laget startet også bra, anført av Prenga plukket de poeng. Kampens første smash var det albanieren som hamret inn. Lierne ledet 6–4 før Randaberg kom i gang, for før det var det både svake mottak og svake avslutninger som hadde preget laget, innledningsvis.

Det ble gjort feil på begge sider av nettet, men Randaberg tok noe over, men Lierne gav ikke opp. Hjemmelaget er imidlertid regnet i toppen, og dro noe ifra. Hjemmelaget gikk opp i 15–11 ledelse og så ut til å ha greit kontroll.

Lierne gav Randaberg god motstand i ettermiddagens første seriekamp for RIL-damene. Foto: Per Thime

Nyopprykka Lierne hadde imidlertid intensjoner om å gi hjemmelaget kamp om poengene, både i settet og kampen. Prenga og lagvenninnende holdt seg inne i settet da Randaberg tok time-out på 19–16 ledelse.

Randaberg tok settet til slutt, blant annet etter et par gode involveringer fra ukrainske Daryna Stuzhuk. Settseieren lød 25–21, i ett sett som Randaberg så ut til å ta noe lett på.

Hva så med fortsettelsen? Randaberg gokk opp i 3–1 ledelse i sett to, men Lierne svarte på neste poeng.

Randaberg sleit med å komme skikkelig i gang. Avslutningene satt ikke som de skulle og laget ble blokket ned flere ganger slik at det også sto 4–4 og 5–5.

Det var en seig motstander Randaberg møtte på hjemmebane, men etter hvert i settet fikk Randaberg et forsprang. Laget traff i blokk, spilte bedre og bedre forsvar og avslutningene satt bedre. Randaberg gikk opp til 17–12, noe som skal være normalt mellom disse to lagene.

Hjemmelaget klarte imidlertid ikke stå distansen og slapp nok en gang gjestene inn i kampen. Liernes blokk fungerte bedre enn Randabergs blokk. Randaberg byttet også opplegger og tok time-out på 19–19, i en periode Randaberg gjorde mye feil. Lierne gikk opp i 20–19 ledelse og Randaberg byttet igjen.

Laget var ute og kjøre en smule på dette tidspunktet. Laget tok det neste poenget, men det takket være et dårlig mottak hos Lierne. Fra 19–20 ble det to raske poeng til Randaberg, 21–20. En nettberøring fra Randabergs Maria Dahle sendte ball og poeng over til Lierne. Her var ikke noe avgjort.

Det ble en spennende avslutning, men Randaberg kom seg foran etter et par gode avslutninger. En solid og god blokk fra Karoline Nore sendte laget til settball på 24–21. Den tok de vare på og vant settet 25–21.

Lierne kan fort bli et lag som kommer til å overraske - og starten på tredje sett var også bra for laget. Lierne ledet 7–6. det lå nok en gang an til et jevnt sett mellom lagene. Gjestene hadde i store deler av kampen konsekvent servet på Martine Gilje, som hadde gode mottak for det meste meste.

Randaberg slo seg tilbake og ledet 10–8, men Lierne kom tilbake og et serve-ess gav dem 11–10 ledelse. Det ble etter hvert servert noen gode ballvekslinger. Arjola Prenga, 36-åringen hos Lierne hadde tre forsøk på rad, og slo inn det tredje forsøket da det ble 12–12.

Settet lå så absolutt og vippet på dette tidspunktet.

Et serve-ess fra hjemmelaget og 15–12 ledelse sendte Lierne i time-out. Samme ledelse hadde Randaberg også i det foregående sette, da spiste gjestene seg inn, poeng etter poeng.

Randaberg ledet 20–16, så ut til å ha kontroll på dette. Da Wilde Jakobsen satte en real blokk ble det 21–16.

Da kom debutant, 14 år gamle Hermine Fossmark inn på serv og gjorde det bra mens hun var på banen.

Randaberg reiste i fra Lierne. Sette ble vunnet og kampen endte dermed 3–0 til Randaberg. Spillemessig en del å gå på, men en helt grei start.