Sandnes var motstander i Vest Cup i formiddag. Sandnes yppet seg i førstesettet, men i andre sett var det klasseforskjell - som det skal være. Foto: Per Thime

TURNERING: Randaberg stiller to herrelag i turneringen, fordi man denne sesongen er flere spillere enn på flere år.

Det kan gå mot en bra sesong hvis det blir som nå, for i dag teller troppen 16–17 spillere.

– I min tid her i Randaberg har jeg aldri opplevd maken og dette er gøy, ikke minst at det virkelig er konkurranse om hver eneste plass på laget - og i troppen for elitelaget, sier trener Kevin Ces etter at laget vant 2–0 i første test mot Sandnes.

Tommi Silventoinen testes som opplegger, og gjorde det bar mot Sandnes VBK. Det går mot flere rollebytter i laget denne sesongen. Foto: Per Thime

Randabergs herrer stiller faktisk to lag i eliteklassen i årets turnering. Har det skjedd, er det uendelig mange år siden - men trolig aldri.

– Med så mange spillere blir det også vanskeligere å komme til den endelige troppen. Det er i dag 16–17 spillere som har ønske om å satse. Vi må nok kutte noe, men vi skal ha en spillerstall på 14–15 spillere, forteller han.

Det er etter det vi ser bare Eivind Andersen som ikke er med denne sesongen av spillerne som var med forrige sesong. Inn i laget er det kommet flere nye spillere.

Håvard Aarrestad er fra Sandnes og har spilt der forrige sesong, men har god erfaring for spill i Førde fra 2015 til 2019. Han blir en solid erstatning for Randaberg, hvis han unngår skader.

Inn i laget er også en annen spiller som forrige sesong spilte for Sandnes i 1. divisjon. Michael Alfredsen er ny, men har også tidligere spilt for Randaberg, på ungdomsnivå.

Ved UiS er det mange som studerer. Blant dem finner vi Steffen Banerocshe. Han er fra Tyskland og har erfaring fra spill på et bra nivå i hjemlandet. Studenten skal være med for Randaberg fram til jul, etter planen.

Nye inn i laget er også Torjus Tuft og Einar Øglend Torjusen.

– Det blir endringer på laget og vi bruker denne turneringen til å teste ut. Når serien starter skal vi være klare og vi har tenkt å bite fra oss, og håper og tror på en bedre sesong enn på mange, mange år, sier en optimistisk trener.

Da dette ble skrevet hadde de to lagene vunnet sine kamper.

Foruten den nevnte mot Sandnes, så vant «RIL2» 2–0 både mot Kristiansand Sandvolleyballklubb og ToppVolley Norge.

Foto: Per Thime