Svensk klubb ønsker seg Holta som teamsjef - dette sier han selv

Rune Holta er ferdig med sesongen i Polen, som endte med opprykk til nest høyeste nivå i speedway. Nå er en svensk klubb på banen - de ønsker Holtas tjenester som teamsjef rundt deres satsing.

Dette er hjemmebanen til Masarna som ligger i Avestad kommune i Dalarna. Klubben ønsker seg Rune Holta som ny sjef for laget.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

SPEEDWAY: - Vi ønsket oss Rune Holta som fører også i fjor, men da ble han faktisk stemt ned på grunn av alderen.

Det sier Agneta Ljungberg til Randaberg24. Hun er med i styret i klubben Maserna, en klubb som ble sist i eliteserien i Sverige denne sesongen.

Klubben har lange og gode tradisjoner i svensk speedway. Allerede fra 1937 har det vært aktivitet med speedway i Avesta, det som er kommunen som klubben hører til i. Dette er i Dalarna - og nå er Rune Holta altså ønsket dit for å bygge opp et nytt lag i byen med 23.000 innbyggere. Årets sesong i det som heter Bauhas-ligaen ble en nedtur for klubben.

Mye erfaring

– Rune har masse erfaringer som jeg håper at han skal føre videre. Vi prøver å bygge et Nordisk team for neste sesong og vi har lyst å ha Holta som leder for laget og for denne satsingen.

Masarna - Indianerna Highlights
Rune Holta er ferdig med sesongen i Polen, men er også ønsket med neste sesong. i sin polske klubb PSŻ Poznań.

Når neste sesong for Masarna skal kjøres håper de det kan være med Rune Holta som sjef. Laget vant Eliteserien for to sesonger siden, men denne sesongen var alt annet enn bra hvor de altså endte sist på tabellen. Ingen lag rykker ned.

Om det blir med eller uten Rune Holta gjenstår å se. I Polen er sesongen over for Holta. Han lag PSŻ Poznań vant avgjørende play-off og rykket opp til nest øverste nivå. Speedway i Polen er publikumsmessig like stort som fotball, og i nærheten av skihopping.

Bruker noen uker

Hva tenker han selv om en lederrolle i et svensk lag, mon tro?

– Først og fremst så skal jeg nå bruke noen uker på å ta en avgjørelse om hva jeg skal gjøre neste år. Sesongen her i Polen ble avsluttet i helgen for mitt lag PSŻ Poznań. Det ble en fin sesong som endte med opprykk og det gleder vi oss selvsagt over.

Selv kjørte han inn 4 + 1 poeng på sine starter.

– Jeg fikk en god start på de første heatene, men for aller første gang i historien ble jeg disket i tre heat. Det er nye regler i speedway som er fryktelig strenge. Ved den minste bevegelse på framhjulet ender det med både advarsel og disk. Jeg ble altså disket i tre av de neste heatene, men heldigvis fikk jeg to poeng i hvert av de neste heatene og laget kjørte godt og rykket opp.

– Hva med neste sesong, du er blitt 49 år. Hvordan er det i speedway?

– Det er ikke noe problem. Fysisk er jeg i meget god form, uten skavanker av noe slag. Vi trenere flere ganger i uka, kjører løp og i tillegg holder jeg den fysiske formen ved like. Greg Hancock (USA) ble verdensmester som 47-åring, så det er ikke noe problem.

Usikkert hva det blir

– Er det interessant med en slik teamsjef-rolle i Masarna?

– Ja, det kan være interessant, men om det blir neste sesong er noe mer usikkert. Min polske klubb har sagt at jeg er ønsket med videre. Laget her skal forsterkes noe, men stort sett blir det samme laget som kjører på nest øverste nivå neste sesong. Jeg har ikke bestemt meg, men mye tyder på ett år til som fører i Polen, så kan det være aktuelt med en annen rolle innen speedway. Om det blir i Polen, Sverige eller i andre land får vi se. Men, det er smigrende være aktuell i en slik rolle i Masarna. Det er forresten banen jeg ble svensk mester på i 2004-sesongen.

Da kjørte Holta for Vetlanda og vant finalen mot nettopp Masarna. 6.000 tilskuere var på plass og fikk se Holta som kaptein for laget som da vant sammenlagt 98–94. I den siste finalen ble Holta beste poengplukker med 13 poeng og var foran stjerner som Lee Richardson, Tony Rickardsson og Leigh Adams.

– Det er noen år siden, men du verden for en tid det var. Jeg skal snakke med den svenske klubben, så får vi ta det fra der, avslutter Holta til Randaberg24.

Rune Holta er smigret over interessen fra svenske Masarna, men tror ikke tiden er helt inne for å sette fra seg sykkelen.
Publisert: