Står uten klubb - nå kan det bli endringer for Holta i Polen

I august blir han 50, men til helgen kan han få seg ny klubb.

Rune Holta er klubbløs i Polen, men kan være på vei inn i klubb.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

SPEEDWAY: Rune Holta fra Randaberg har hatt en lang og god karriere som speedwaykjører. 49-åringen fra Leikvoll, med polsk pass, er for tiden uten klubb i Polen etter at han ikke ble med videre for klubben han kjørte for i fjor, SpecHouse PSŻ Poznan.

Der var han med på opprykk til nest øverste liga i Polen - men der kan han havne igjen. Holta er blitt verdensmester i speedway tre ganger og har en profesjonell speedwaykarriere som strekker seg over mer enn 20 år.

Ifølge den polske medier skal Holta være aktuell for klubben Skrzydlewska Orła Łódź, som kjører på nest høyeste nivå i Polen.

Holta skal ifølge avisen trene der i tre dager denne uka før man tar en avgjørelse på fredag.

Tidligere har polske aviser skrevet at Holtas lønnskrav har satt ting på vent, men for klubben han skal være aktuell for nå - er det en annen fører som nevnes som årsak.

Finske Timo Lahti får ikke mye skryt for sin kjøring og nevnes også som direkte årsak til at laget tapte en ligarunde på overraskende vis.

– Det er vanskelig å spå om den aldrende Holta blir mer effektiv enn Lahti, men det ser ut til at han kommer med like mange poeng som finnen, fordi det er vanskelig å kjøre dårligere, skriver én avis.

Nettstedet Interia skriver at Holta er i god fysisk form, har bra utstyr og at han er der at han kan ta 8–10 poeng i løp, spesielt på harde baner. Gjør han det, hvis det blir kontrakt, da er han i toppen av listene for sin eventuelt nye klubb Skrzydlewska Orła Łódź

Publisert: