VOLLEYBALL: Randaberg briljerte i det første settet og vant det 25–12, men etter hvert ble det tøffere og tøffere for hjemmelaget i seriefinalen mot TIF Viking.

Mye tydet på 3–0, men gjestene fra Bergen slo tilbake og hamret seg inn i kampen. Det måtte fem sett til før Randaberg vant kampen 3–2, og er fortsatt ubesiret i serien, og leder serien.

I det første settet briljerte Randaberg-damene og var best i absolutt alt. Det satt som ei kule på det meste, forsvar, angrep og blokk satt godt – og Randaberg kjørte fullstendig over laget som ledet serien, poenget foran Randaberg. Hele 25–12 sto det på tavla da det siste poenget ble slått i gulvet.

Heller ikke i det andre settet så det ut som TIF Viking skulle bli noen match for ubeseirede Randaberg. Hjemmelaget ledet nemlig komfortabelt lenge – men etter hvert hentet bergenserne seg inn, samtidig som hjemmelaget slurvet bort poeng på personlige feil

Det straffer seg ofte og TIF Viking kom seg opp i ryggen på Randaberg-damene, men hjemmelaget behold sånn noenlunde roen og tok seieren hjem, 25–22, men gjorde det mer spennende enn nødvendig.

Randaberg-damene leverte til tider godt mot TIF Viking. Foto: Per Thime

Da var et faktisk bare ett sett igjen, trodde ALLE. For Randaberg gjorde som i de to første settene, gikk hardt ut fra start.

Randaberg ledet 10–5 og hadde tilsynelatende kontroll på seriefinalen, anført av Wilde Jakobsen som før settet hadde slått inn 14 poeng for hjemmelaget.

Det ble imidlertid ikke like greit som der til tider så ut. TIF Viking hadde ikke gitt seg, og hadde fortsatt troen på at de kunne snu. Til tider spilte og bergenserne god volleyball – og nærmet seg hjemmelaget i det tredje settet.

Randaberg ledet 16–14, men da hadde også Randaberg tatt seg en time-out mens de ledet.

* 18–20 (blokk)

Randaberg fikk problemer og slet med avslutningene. Da Maria Dahl ble blokket ned tok laget en ny time-out, for plutselig var TIF Viking foran på 20–18 ledelse.

* 24–21 (smash ut, TIF)

Da var det matchball for hjemmelaget. Det gikk ikke, og da var det 24–22, men fortsatt muligheter – for ny matchball ventet.

Karoline Nore smashet, men ut av banen, men ny matchball Randaberg. Nei, nå rotet Randaberg det skikkelig til og det var helt unødvendig.

I stedet ble det nytt poeng til TIF Viking, og ett til, slik at de hadde settball. Ja, og de benyttet gratismulighetene Randaberg leverte dem og vant settet 26–24.

Flere bilder - bla til høyre

I det fjerde settet var rollene fra de første settene byttet om. Nå hadde TIF Viking fått smaken tilbake, smaken på å vinne. Bergenserne ledet 4–1 og 8–3 før Randaberg kom litt til hektene og kom seg opp på 7–9, til TIF Viking.

Flere poeng fulgte og hjemmelaget kom seg opp på 9–9, før gjestene var foran med 10–0 ledelse.

Det var spenning i kampen igjen.

Inn på banen for første gang i kampen kom Dasha Stuzhuk. Ukraineren sørget for 11–10 ledelse, før det ble 11–11.

Dette ble et jevnt sett, men Randaberg kom seg mer og mer, men bergenser gjorde også flere feil.

Randaberg kom seg opp i 17–14 ledelse og så ut til å begynne å få en viss kontroll på toppkampen. Wilde Jakobsen dippet inn 18–15 og det nærmet seg i det minste slutten av noe, sett eller kamp.

Randaberg nådde 20–18 da Wilde Jakobsen enkelt satte inn et meget viktig poeng. Like etter Dasha Stuzhuk til 21–18.

I det forrige settet misbrukte Randaberg en haug med matchballer – for TIF Viking hentet seg inn. Nå var det nye muligheter for å holde helt inn. TIF Reduserte til 19–21.

* 22–20 Kaja Flatekvål

* 23–20

* 23–21, blokk ut

* 23–22 (smash)

Da tok hjemmelaget time-out, for TIF Viking var på hugget etter flere poeng. Nå var det viktig å ta det neste poenget for hjemmelaget.

* 23–23, lang ballveksling og ballen gled i fingrene til Martine Gilje.

Så ble det matchball på 24–23 etter at TIF slo ballen ut. Det ville seg ikke, for det ble 24–24 og da var det flere poeng å spille om.

Ny matchball da Wilde Jakobsen sikret poeng til 25–24. TIF Viking kjempet på, fikk nytt poeng etter en lang ballveksling og 25–25. De fikk også neste poeng og da hadde de settball.

Etter en omdiskutert ball fikk gjestene nok et poeng og da vant de settet 27–25. En nedtur for Randaberg, rett og slett.

Det ble etter hvert en spennende kamp da seriens to beste lag møttes i Randaberghallen. Foto: Per Thime

Et femtesett måtte altså til. Randaberg fikk en drømmeåpning, slo seg løs og ledet 4–0 i settet man spiller til 15. Da tok TIF Viking timeout.

Hjemmelaget kjørte på – og på dette tidspunktet valset laget rundt med motstanderne. Randaberg ledet 6–0 før bergenserne fikk sitt første poeng i det femte settet.

Nytt poeng for TIF, men nå var det viktig at hjemmelaget holdt unna – og holdt seg foran. Det gjorde de da Randaberg smashet via blokken og ut til 7–2 ledelse.

Randaberg ledet 8–2 da lagene byttet side, i en kamp som slettes ikke burde ende med fem sett.

TIF Viking vant de neste poengene og reduserte til 4–8, men Randaberg vant neste slik at det sto 9–4. Wilde Jakobsen fikk et solid treff fra kanten og slo inn poeng til 10–4.

Hjemmelaget ville med seier fortsatt være ubeseiret, men TIF Viking ville ha tabelltoppen fortsatt.

Randaberg gikk opp i 13–6 da Kaja Flatekvål smashet og var to poeng unna seier i kampen.

Matchball ble det og Kaja Flatekvål sørget for at ballen satt klistret i gulvet. Randaberg vant settet 15–7 og kampen 3–2.