VOLLEYBALL:

Skader på sentrale spillere førte til et noe redusert Randaberg-lag mot Førde. Både Rugile Lavickyte og Emily Poole var ute med skader. Marthe Lassesen Fredheim var heller ikke med.,

Med spillere ute var det andres mulighet til å ta sjansen som kom. Med en bra og bred tropp burde det nemlig være god mulighet for seier.

Kampfakta eliteserien volleyball, Randaberghallen,

Randaberg - Førde VBK 3-0 ( 25-18, 25-20 og 25-22)

Randabergs lag:

Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lacickyte.

100 tilskuere

1. dommer: Trond Krogsæther2. dommer: Asle Halleraker

Det viste det seg også å være, for i det første settet ble ikke laget sattpå store prøver. Randaberg fungerte bra i de fleste av spillets faser, og når Jenny Adolfsen alene sto for syv strake poeng etter serv, var mye gjort. 25-18 sto det på lystavla da første sett var over.

Det ble jevnere i det andre settet, men fortsatt med Randaberg som det førende laget. Gjestene yppet seg, ledet, men RL-damene er et bedre lag og kom seg også etter hvert og fikk bra kontroll på gjestene. 25-20 vant laget 2. sett.

Førde startet det tredje settet best, ledet 2-1 før Randaberg kom mer og mer med, utlignet til 2-2, men Førde ville ikke gi seg.

Det var imidlertid ikke et RIL-lag som spilte opp mot sitt aller beste, for det var tidvis mye rusk - som grumsete blokk-spill.

Gjestene kom seg opp i 5-2 ledelse, Randaberg var havnet bak. En svak serv sendte RIL-damene inn igjen i settet med 3-5 reduseringen.

Men Førde hadde ogsåm sitt å vise, blant annet gjennom bra blokkspill. Det sendte laget i 6-3 ledelse.

Førde ledet 9-6, blant annet fordi RIL-damene virket ukonsentrert - for kamper er ikke vunnet selv om man leder 2-0 i sett.

Da ble det til at man tok et skippertak - en for laget. Det sendte Randaberg opp i 10-9 ledelse, blant annet etter gode avslutninger og et par solide blokker. Det var omtrent et nytt lag som var på banen.

Hvor lenge varte så det?

Førde kom seg tilbake, kom poenget bak til 11-10, men det var hjemmelaget som var på gang, mye fordi spillerne visste hvilken vei dette var i ferd med å gå,  det var ikke fordi laget viste spesielt imponerende takter, for damene viste det det måtte - for nærmere halv maskin.,

Mot slutten av settet ble det bedre. RIL har mange flinkespillere, hvor Maria Dahl er en av disse. I siste del av tredje sett viste hun seg fram flere ganger fra kanten hvor det ble poeng. Det var det også flere andre spillere som gjorde, men ikke alle spilte for hjemmelaget.

Førde yppet seg, kom opp på 21-20 før Randaberg fikk topoengs ledelse igjen. Det ble imidlertid med spennende enn man skulle tro.,

• 22-21

• 23-21

Da trodde de fleste det var kjørt.  Det meste tydet på det, for det ble matchball på 24-21 ledelse. Den første matchballen gikk ikke hjemmelagets vei, men det var flere på gang.

Førde servet, Randaberg jobbet godt i forsvar og leverte etter hvert godt. Maria Poole avsluttet fra kant og serverte Randaberg settseieren. Dermed ble det 3-0 seier til Randaberg.

– Jeg er meget godt fornøyd med at vi vinner kampen. Vi har avgjort mye etter de to første settene, og viser vel i det tredje settet at vi gjør det vi må for å vinne, sier Martine Gilje etter kampen.