VOLLEYBALL:

Randaberg holder et bra nivå, men motstander i lørdagens kamp holder et enda høyere nivå. Med en blanding av unge spillere, men også spillere med solid rutine, er Koll rett og slett et bedre lag enn Randaberg. Det viste de også i lørdagens toppkamp.

,

Det gjelder i de fleste av spillets faser, sånn egentlig. Randaberg holdt god følge i det første settet, lenge. Det sto 19-19, Randaberg hadde jobbet seg inn igjen i kampen etter en noe famlende start. Forskjellen på de to lagene i første sett var flere, blant annet bokkspill. For hjemmelagets del mangel på blokkspill. Koll fikk flere poeng etter at blokkspillet til hjemmelaget ikke satt som det skulle. Det ble et jevnt sett, men landets beste lag vant til slutt 25-20.

Kunne så Randaberg slå tilbake?

Kampfakta eliteserien volleyball, Randaberghallen:,

Randaberg - Koll 1-3 (20-25, 26-24, 20-25 og 17-25),

Randabergs lag: Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole (kaptein), Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte.

Tilskuere: 75

Joda, RIL-damene hang godt med og stakk også litt av og ledet 8-5 da Koll tok settets første time-out. Frem til da hadde hjemmelaget hevet seg i forhold til det første settet.

Det så ganske bra ut.

Rugile Lavickyte servet - og hun gjorde det godt. Det ble 9-5, og videre denne utviklingen:

• 9-6

• 10-6 (smash Wilde Jakobsen)

• 10-7 (smash gjennom blokk)

• 11-7 (serv i nett)

• 12-7 (nettberøring)

• 13-7 (smash 3-meter)

Randaberg var med dette inne i en god periode, hvor mye fungerte bedre. Julie Michaelsen er rutinen i Koll-laget, og reduserte til 13-8 - men bare før hjemmelaget slo tilbake og gikk opp i 14-8 ledelse.

• 14-9

• 14-10

• 14-11 (smash gjennom blokk)

Da fant Randaberg ut at det var på tide med sin første time-out i settet, for gjestene var på full fart tilbake og inn igjen i settet. Rugile Lavickyte hamret inn fra kant og hjemmelaget økte ledelsen igjen til 15-11.

Neste smash fra Koll gikk ut og RIL økte igjen. Randaberg viste mye bedre takter så langt i settet enn de viste i første. Nå satt blokkspillet bedre, mottakene var også bedre - da kan man fort plukke flere poeng.

• 18-15

Det begynte å spisse seg til igjen, for gjestene lå bare tre poeng bak hjemmelaget. Det måtte en god sluttspurt til fra RIL-damene for å ta settet hjem. 19-15 kom fra Rugile Lavickyte og det var håp.

20-15 ble det også via en smash og ut. Da var det nok en time-out, men denne gang fra Koll som så at de måtte ta noen grep, for Randaberg var bare fem poeng fra settseier. Koll hadde ikke gitt seg, for de reduserte da de fikk neste poeng etter en smash. Via blokken til Randaberg og ut av banen ble det 16-20. Randaberg var i ferd med å komme til kort, for gjestene knep ytterligere to poeng, ny time-out på 20-18 ledelse til Randaberg.

Det ble 21-18 da Tuva Aarrestad hamret inn poeng fra kanten. Det var spennende i Randaberghallen. 22-18 ble det, Koll var litt på kjøret, men kom tilbake til 22-19. Det var med andre ord ikke over.

Koll hadde nemlig mer på lager, som rutinerte Julie Mikaelsen. Hun sørget for ny spenning da det sto 22-21, og 22-22. Hjemmelaget var i ferd med å gå på en ny smell. Koll opp i 23-22 ledelse og Randaberg var bakpå igjen.

RIL hadde ikke gitt seg, for det ble 23-23 da Tuva Aaarrestad smashet inn poenget til hjemmelaget. 24-23 ble der til hjemmelaget - og dermed var det settball for RIL-damene.

Ballvekslingen som fulgte var til da kampens lengste, men det endte med poeng til Koll og da var det 24-24.

Nytt poeng for Randaberg fulgte, 25-24 og ny settball for RIL. Tuva Aaarrestad servet og det endte med at Koll ikke var godt nok med - Randaberg vant poenget og settet etter en sterk sluttspurt hvor laget brukte tre settballer.

Det var i ferd med å bli en meget severdig kamp, for RIL-damene viste at de absolutt kunne være på høyde med Koll-damene.

I kampens tredje sett var det lenge jevnt og hjemmelaget var også i ledelsen flere ganger. Koll tok poeng etter poeng og kom også foran. Da det sto 14-17 hadde laget tatt tre strake poeng og RIL-treneren tok time-out.

Umiddelbart hjalp det, for RIL reduserte med en gang til 15-17, men Koll kom tilbake og ledet 21-18 da Randaberg tok seg ny time-out. Det ble 19-21 og nytt håp.

Så var det blant annet dette med blokkspill, eller mangel på det. Koll-damene er gode og knep poeng, ledet 22-20. Det var ikke over settet, men man ante hvilken vei det skulle gå.

Forsvarsspill for hjemmelaget er til tider ruskete, noe som det også var i deler av det tredje settet, som mot slutten. Det ble 23-20 og 24-20 og dermed settball for Koll-damene.

Den benyttet de seg av og vant settet 25-20, etter et svakt mottak som gikk rett over til gjestene som dermed fikk en meget enkel jobb med siste ball i gulvet. Koll ledet 2-1 i sett.

I det fjerde settet var det gjestene som kom best igang. Laget ledet 6-1 og så ut til å kontrollere mot 3-1 seier. Randaberg knep noen poeng, men mye tydet på at dette skulle bli Koll-seier. Randaberg reduserte til 5-9 og var sånn noenlunde med igjen.

• 13-17

RIL-damene var i ferd med å tape både sett og kamp. Selv om Randaberg knep noen poeng etter hvert, så var det strengt tatt ikke tvil om hvor seieren skulle. Koll var et bedre lag enn hjemmelaget.

Landets beste lag kontrollerte siste del av det fjerde settet, vant greit og med det var det 3-1 seier til Oslo-laget. Randaberg viste mye bra spill, men møtte et lag som er hakket bedre, rett og slett.

Koll vinner det siste settet så klart som 25-17 og altså 3-1 i kampen.