SPEEDWAY: – Nei, noen enkel oppgave å få til er det ikke. Det gjelder da alt som har med å forsøke å hente sponsorer som kan dekke noe av det som kreves, sier Tommy Thu til Randaberg24.

Men, han satser på ny sesong, både for Elgane og for to danske klubber.

– Denne sesongen skal jeg være reserve-kjører for både Brovst og Esbjerg Vikings. Sistnevnte lag er med i øverste divisjon i Danmark, mens Brovst er i 1. divisjon.

Tommy Thu under et stevne forrige sesong. Foto: Amund Godager

Han forteller at han allerede denne helgen skulle ha vært i Danmark på stevne.

– Det ble det ikke, for jobb-rotasjonen stemte ikke med dette stevnet og dermed måtte jeg takke nei. Men, jeg har fått trent, har vært i Kristiansand og testet formen og det ser bra ut. Kondisjonen er der den skal, men kjenner jeg mangler litt styrke i armene, så det jobber jeg med nå.

Thu har kjørt speedway i en del år og holder på så lenge det i det minste går rundt, hvis det gjør det. Sponsorer er nemlig ikke lett å skaffe, heller ikke i speedway.

– Jeg ble invitert til et stevne i Finland i juni, men har der takket nei. Det å komme seg dit koster fort 20.000 kroner, med opphold og reise - og det har jeg ikke nok sponsorer til å dekke, dessverre.

Han forteller han har tatt en god runde i vinter med tanke på å skaffe seg sponsorer. En god runde, men dårlig utfall.

– Jeg er takknemlig for dem få som er med, men jeg har forhørt meg hos sikkert mellom 100 og 150 firma, hvor to har svart positivt. Men, jeg bygger og selger sykler året rundt og bruker litt av fortjenesten på sesongen av det, men det er jo aldri nok - så det blir også bruk av feriepenger for å få dette til. Men, jeg satser videre og denne uka går turen til Danmark for å teste banene jeg skal kjøre på der denne sesongen.

Tommy Thu er denne sesongen reservekjører for to danske klubber. Foto: Privat