SPORT: Grødem Runners vil fra torsdag 18.januar starte opp med en ny runde med lavterskeltilbud.

– Dette er et tilbud for deg som ønsker å komme i gang med jogging/løping, og som gjerne ønsker en sosial arena for å finne den rette motivasjonen, skriver Grødem Runners i en pressemelding.

Målgruppen er personer som ikke løper i dag, og som gjerne trenger litt drahjelp for å komme i gang på en skånsom og god måte, står det videre.

Grødem Runners vil tilby et ti ukers opplegg, der en starter rolig og forsiktig med en kombinasjon av gange og jogg. De legger opp til samlinger der fokus vil være å la kroppen bli vant til jogging, både med tanke på kondisjon og belastning for å unngå eventuelle skader. Det vil være totalt ti samlinger, hver torsdag fram til og med torsdag 21. mars.

Det legges opp til at deltakerne utfører enkle økter selv et par dager i uken. Disse øktene er en del av et ti ukers program, deltakerne vil hver uke få økter de kan utføre som egentrening.

– Etter disse ti ukene er målet at deltakerne avslutter med uoffisielt fem km løp, skriver Grødem Runners videre.

Lavterskel løpet

Formålet med dette programmet er at deltakerne skal være komfortable og motiverte til å fortsette med Grødem Runners på deres faste fellestreninger etter endt program.

Alle deres intervaller er tidsbaserte, da alle deltakerne, uansett nivå starte og stoppe samtidig. Det betyr at ingen er sist eller først, en løper i det tempo en selv ønsker.

Fellestreningene på torsdagene vil fortsette også etter disse ti ukene, men da blir det ikke lagt ut økter for egentrening.

Nytt for året

Nytt for året er at Grødem Runners også tilbyr en mosjonsgruppe som i hovedsak går tur rundt Harestad Myrå naturpark. Her er fokus frisk luft, bevegelse og ikke minst det sosiale.

– Denne gruppen passer for alle, og er en ypperlig arena for å komme seg ut å knytte nye bekjentskaper, står det avslutningsvis i pressemeldingen.