FOTBALL:

På mandagens trening var det hele 27 spillere på plass. Det har i en periode sett tynt ut, men flere veteraner gjør et aldri så lite come-back for Randaberg.,

For bare sjekk denne listen med «nye» spillere som skal spille høstsesongen for Randaberg, eller som vurderer det.

  • Eirik Bjørnø

  • Thomas Våland

  • Vegard Aanestad

  • Steffen Haugland

  • Henrik Andre Jelsa

  • Martin Hestvik

For å nevne noen. Førstkommende mandag er det den første kampen siden pandemien satte en stopper for all fotball, 10 mars 2020. Da spilte RIL NM-kvalik mot Riska.

https://randaberg24.no/2020/03/10/na-skal-det-spilles-ekstraomganger-i-cupkampen/

— Det er bare så deilig å være skikkelig i gang. Se bare utover her, de koser seg alle som en, sier en fornøyd trener, Preben Andersen.

Det har nemlig vært en lang ventetid for lokalfotballen. Flere mener den har vært for lang.

— Nå er vi i gang, med ungt og «gammelt». Dette blir en fin miks av spillere som kan få en så god høst som helst, tror jeg.

På mandagens trening dukket det altså opp flere veteraner som har lyst å være med å bidra.

— At de du nevner er på plass forteller meg at de fortsatt har et stort hjerte for klubben. Dette er gode fotballspillere som sammen med de unge kan få en fin høst sammen. De eldre spillerne som nå blir med har også mye erfaring og rutine å tilføre de unge spillerne vi har. Jeg var litt bekymret en stund, men nå er dette bare bra - og vi gleder oss til å komme i gang.

Komme i gang med kamper gjør A-laget allerede førstkommende mandag. Da er det kamp på Randaberg stadion. OBOS-cup er noe av det samme konseptet som Rogalandscupen en gang i tiden var.

— Vi skulle spilt bortekamp først, men vi spiller hjemme mot Dirdal. Gjestene fra Nedre Sirdal har ikke bane klar, så vi tar vel imot dem her på en strøken grasbane, sier treneren.

I neste uke blir det tre kamper i denne turneringen. Foruten Dirdal, er også Mastra IL og Våganes motstander, onsdag og fredag i neste uke.

— På grunn av divisjonsforskjellen får Diral to straffespark før kampen men vi satser på å ta dem igjen hvis de scorer.

Det er de tre kampene RIL spiller før seriestart. Kopervik er motstander i den første seriekampen etter at pandemien stengte alt.

— Vi er selvfølgelig spent på hvor vi står i forhold til alle de andre lagene. Nå får vi trene godt og skikkelig, når vi nå også kan ha full kontakt på banen.