Alexander Middleton satser på god deltakelse den 18 juni, for da arrangeres Randabergfjellet Opp.

SPORT:

Det var stor suksess da Grødem Runners arrangerte Randabergfjellet Opp tidligere i år. Nå er de klare for ny start, for 18. juni håper de igjen på god deltakelse.,

– Påmeldingen for åpner førstkommende mandag klokken 09:00 på www.randabergfjelletopp.no. Vi ønsker å gjenta suksessen fra årets arrangement og satser på å kjøre tilsvarende opplegg neste år. Den store endringen blir at vi endrer dag fra søndag til lørdag, sier Alexander Middleton til Randaberg24.

https://randaberg24.no/2021/06/20/historiens-forste-seierspalle-i-randabergfjellet-opp/

Da løpet ble arrangert for første gang stilte det 200 løpere på startstrek for de voksne, mens det var et like stort antall barn som var med i barneløpet. Dette året har man satt et tak på 600 løpere i den voksne klassen.

– Vi håper på en god blanding av deltakere, alt fra de meget aktive til de som vil delta på sitt første løp. Neste år er det trolig ikke noe covid-restriksjoner å forholde seg til, slik at vi håper å se en økning i antall deltakere. Vi ønsker at Randabergfjellet Opp skal være en opplevelse for både små og store, dermed vil vi også neste år arrangere barneløpet Randabergfjellet Rundt. For å få regnestykket til å gå opp må vi denne gang ta en liten startkontingent.

Da årets arrangement ble arrangert var det godt med folk som møtte opp langs løypa fra Tungenes fyr - og ikke minst i bakken opp mot Randabergfjellet. Den siste delen var et blodslit for mange.

– Vi satser igjen på egen premiering til raskeste mann og kvinne opp "Hoka-Bakken" med et par valgfrie løpesko og premier til de tre beste menn og kvinner totalt sett.

Raskest opp bakken var Rasmus Pedersen, GTI Friidrett. Han spurtet opp bakken på 34 sekunder. Totalt ble han nummer 120 i løpet, men hadde spart seg til en real sluttspurt. Foto: FOTO: Per Thime

Nytt av året er at man deler opp i aldersklasser også. Her vil det ikke bli premiering for klassevinnere, men mye heder, ære og skryterettigheter.

Målet til arrangøren er å lage en løpsfest for hele familien på Randabergfjellet denne dagen.

– Foruten løp vil det være mange flere aktiviteter på fjellet denne dagen og det vil bli mulig å få kjøpt både mat, drikke og en plass å sitte, avslutter han, men han legger til at Lyse AS er med som ny sponsor av løpsfesten.