SPORT: Denne helgen arrangeres som kjent NM på bygdas splitter nye Sandvolleyball-anlegg, og i går fikk spillerne prøvd seg både i solsteiken og da regnet bøttet ned.

Espen Sørbø kan i dag fortelle at første dag av Norgesmesterskapet ble en stor suksess til tross for et så skiftende vær.

— Det begynte med et fantastisk vær, og problemer med to av spillerne som ikke hadde drukket nok vann. Det var like før de svimet av i varmen. Så slo det plutselig voldsomt om. Da fikk flere av spillerne tatt i bruk hele repertoaret sitt, forteller Espen Sørbø og legger til.

— Dette er jo en utesport, spillerne her har spilt i alle typer vær, så det var ikke det som ble problemet da det begynte å bøtte ned. Vi måtte avslutte streamen og publikum rigget seg til i bilene sine på parkeringsplassen for å få med seg siste kamp, men jevnt over ble det en innholdsrik og kjekk dag.

NM i Sandvolley startet med fint vær, men mot slutten av mesterskapets første dag bøttet det ned med rein. Da solen stod på var det mange som måtte kjøle seg ned. Foto: Privat

Selv om ingen spillere fra Randaberg kvalifiserte seg til årets NM, har Espen Sørbø troen på at damenes Fossmark og mennenes Sande kvalifiserer seg til neste års mesterskap, som dog også skal arrangeres i Randaberg.

— Det er kjipt ingen fra Randaberg spiller i år, men vi får se på dette NM-et som en inspirasjon og jobbe på. Det er jo stas å få huse et slikt mesterskap, og det at 40 frivillige er med å hjelper er vi veldig takknemlig for, sier Sørbø.

Når NM er ferdig skal Espen Sørbø arrangere Sandvolleycamp for barn som går på skolefritidsordningen i bygda. Så Sørbø håper flere av barna mellom 6 og 13 blir bygdas fremtidige Sandvolleyballspillere.