VOLLEYBALL:

Randaberg var store favoritter før oppgjøret mot TIF Viking (Bergen) i ettermiddag.,

Det var det imidlertid ingen som kunne se i det første settet. Randaberg var ikke påskrudd i det hele tatt og ble nærmest feid av banen. TIF Viking var påskrudd og ville kjempe for hvert poeng, noe RIL-damene ikke var klar for.

ALT

sviktet for hjemmelaget og gjestene ledet hele 12-0 for hjemmelaget fikk sitt første poeng. Svake mottak og dårlige angrep førte til en klar settseier til laget fra Bergen, med 25-13.,

– Hva som skjer er ikke godt å si, men det blir en mental knekk som jentene aldri reiser seg fra. Leder et lag 12-0 er det vanskelig å hente seg inn igjen. Det er sånn som kan skje, men det skal ikke skje ofte, sier trener Espen Sørbø.

KAMPFAKTA Eliteserien volleyball:

Randaberg - TIF Viking 3-1,

Sett: 13-25, 25-13, 25-21 og 25-13,

Randabergs lag:

Marthe Fredheim Lassesen, Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Tuva Aarrestad, Maria Poole, EmilyPoole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte,

, dommer: Ellen Mari Burhei, dommer Geir Vestbø,

,Tilskuere: 120

For Randaberg var det bare å nullstille, glemme settet og slå tilbake. De gjorde delvis det, selv om laget fra Bergen ledet 4-2 i andre sett. Da bestemte Randaberg at det fikk være mer enn nok ydmykelse på hjemmebane.

De tok seg sammen, kjørte på og var plutselig bedre i både mottak og angrep. Noen blendende oppvisning var det ikke, men laget viste mye bedre igjen i settet som ble vunnet like klart som det første, bare motsatt. Randaberg vant settet 25-13.

Styrkeforholdet er at RIL-damene skal være et klart bedre lag enn TIF Viking. I andre sett var de det.

Randaberg-damene reiste seg sakte men sikkert, også i det tredje settet. Briljerte gjorde de ikke, men det var bedre. TIF Viking ga dem kamp om settet, i hvert fall tidvis.

Hjemmelaget var et bedre sett, selv om settet ble jevnt, men det var Randaberg som tok settet 25-21. Dermed ledet de også 2-1 før det man da trodde skulle bli fjerde og siste sett i ettermiddag.

Innledningsvis var det jevnt i 4. sett, men så ga hjemmelaget litt ekstra gass. TIF Viking tok time-out på 7-4 ledelse til RIL.

Den ledelsen gav aldri hjemmelaget fra seg. De gjorde en periode akkurat som de ville, tok poeng etter poeng da gjestene virket sluttkjørte. TIF tok sin andre time-out på 12-5 ledelse til hjemmelaget.

Randaberg var tilbake og gikk mot seier.  Det var mye som sviktet hos gjestene, omtrent alt det som var dårlig hos hjemmelaget i første sett. Bergenserne hadde ikke noe å stille opp med, ble nærmest feid av parketten i Randaberghallen.

Randaberg vant det siste settet solide 25-13 og kampen 3-1.

– Vi vinner til slutt og i dag skulle vi også teste ut Regine Lavickyte. Hun kan spille både kant og diagonal. 20-åringen synes jeg imponerte i dag og hun kommer til å bli en meget viktig spiller for oss, blant annet med tanke på kommende semifinaler mot Koll. Gos avslutter og solid i mottak, sier RIL-treneren.