Høyt tenningsnivå da Holtas lag vant og rykket opp en divisjon

Rune Holta og flere andre ble uten resultat i flere løp da hans polske klubb SpecHouse PSŻ Poznań rykket opp i polsk speedway.

Rune Holta rykket opp til nest høyeste nivå i Polen da laget hans SpecHouse PSŻ Poznań vant sammenlagt etter to finaler.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

SPEEDWAY: Holtas lag hadde en del poeng å gå på etter den første playoff-finalen, men andre finale skulle kjøres og ikke noe var gitt på forhånd.

Det var med andre ord en del som sto på spill da Holtas klubb reiste bort og stilte til start i sesongens siste match mot OK Bedmet Kolejarz Opole.

Holta startet bra, med to 2. plasser på sine to første starter - før han ble sist i sitt tredje heat.

Det var en del som sto på spill - og hjemmelaget vant matchen 46–44, men Holtas klubb vant likevel sammenlagt og rykker opp til nest høyeste nivå i polsk speedway.

I de to siste heatene ble Rune Holta uplassert, fordi han ble disket for tjuvstarter. Før det hadde også Holta fått advarsel, ifølge polske aviser.

Hans polske lag rykker altså opp til nest høyeste nivå, men om Holta blir med på opprykket er ikke klart. I den polske 2. ligaen var Holta denne sesongen på 15. plass av dem som plukket flest poeng. Han var nest beste fører for sitt lag med et poengsnitt på 1,80 per heat og ble hentet for nettopp det, å sanke poeng - og for sine etter hvert mange år med rutine og god kjøring.

På klubbens side på Facebook er det også aktivitet etter opprykket.

PSŻ Poznań | Facebook
Publisert: