Lørdag er han tilbake - som assistent for Torvastad

Det begynner å bli noen år siden, men Leiv Helge Kaldheim har fortsatt et stort hjerte for Randaberg. Lørdag er han på plass, til tidenenes første seriekamp mellom Randaberg-Torvastad.

Leiv Helge Kaldheim spilte flere sesonger for Randaberg, men lørdag er han motstander. Da er det klart for historiens aller første seriekamp mellom Randaberg-Torvastad.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: – Jeg har alltid hatt ett hjerte for Randaberg, og har aldri sett for meg å komme tilbake i Randaberghallen som motstander. Når det er sagt, gjelder lørdagens Rogalands-derby kampen om 3 poeng, noe som vil være viktig for oss i Torvastad, dersom vi skal ha mulighet til å nå vår målsetning om sluttspill.

Det har Kaldheim rett i, han som nå er assistenttrener for det unge laget fra Karmøy som tar turen til Randaberg lørdag ettermiddag. Det er altså for første gang i historien dette skjer, at de to lagene møtes i serien. Tidligere har det vært oppgjør i cupen, hvor Torvastad faktisk har vunnet.

– Lørdagens kamp er det første derby i Rogaland siden Austrått og Sandnes hadde noen gjesteopphold i toppdivisjonen, for nærmere 25 år siden. I Torvastad er vi fullstendig klar over at dette i utgangspunktet er en match hvor våre unge gutter skal opp mot overmakten både i kvalitet og ikke minst rutine.

Men, Kaldheim lover at Randaberg overhode ikke skal få et eneste poeng uten kamp. Torvastad har så langt i deres første sesong i eliteserien vunnet to kamper og tapt fire. Men, laget har bitt godt fra seg i hver eneste kamp.

– Vi har ett lag bestående av unge, lokale volleyball-spillere som har sitt utspring fra Toppvolley Norge på Sand. Vårt sterkeste kort, angriperen Oskar Espeland (21), har nylig lagt bak seg et kort proff-opphold i Belgia og har vært svært viktig for oss så langt i sesongen. Vi er også sterke i oppleggerposisjon, samt stabile i mottak. Ett av Norges største talenter, moldenseren Jo Sunde (19), har også forsterket oss på kantposisjon.

Førstnevnte, Oskar Espeland er spilleren som topper poengscoren i angrep - ganske suverent. Det er en spiller Randaberg vet de må stoppe.

– Om dette er nok til å bryte ned ett formsterkt Randaberg-lag, får tiden vise men vi har gjennom sesongen vist oss som ett modig lag som har tatt 2 seire, og samtidig sett mot alle de beste lagene vi har møtt. På lørdag forventer vi også støtte fra tribunen og håper å kunne sette en tydelig grønnfarge på tribunene i Randaberghallen.

Leiv Helge Kaldheim spilte flere sesonger i Randaberg, men lørdag er det Torvastad som gjelder, for der er han assistenttrener og har sin sønn med på laget.

– Hvordan blir det å komme tilbake til Randaberghallen, din gamle hjemmebane?

– Vi er fremdeles en god gjeng fra mesterlagene på -90-tallet som holder kontakten, og jeg er godt orientert om hva som foregår i volleyballen på Randaberg. Det er svært imponerende for en bygd på Randabergs størrelse, og kunne opprettholde satsningen på både dame- og herrelag på topp elitenivå over så mange år. Selv om det har blitt lite gull og glitter på herrelaget, etter at guttene fra -90 tallet pakket sammen, vet jeg at sulten etter å vinne noe er stor og jeg må også innrømme at dersom vi ikke kan vinne med vårt eget Torvastad-lag, er det ingen jeg unner suksess mer enn Randaberg-guttene.

Torvastad står med to seire og fire tap etter de første kampene.