– Dette har jeg gledet meg til!

Iven Austbø er tilbake der han startet, på Randaberg stadion. Nå er han hentet inn som keepertrener.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FOTBALL:

– Jo, dette er noe jeg har gledet meg til. For meg er det kjekt å være med å kunne bidra litt i klubben jeg startet å spille fotball for.,

Det sier Iven Austbø, mangeårig fotballkeeper på toppnivå i Norge. Født og oppokst et langt utspark fra stadion, men mandag kveld var han tilbake, som keepertrener for A-laget.

– Opp gjennom karrieren har jeg hatt noen keepertrener, hvor jeg har tatt til meg mye god lærdom. Nå er det jeg som skal forsøke å lære bort noe av det jeg har lært meg. Det blir spennende å være med her rundt Randaberg. For meg er jo dette den egentlig første jobben som keepertrener, selv om jeg deltok noe siste delen av sesongen i Viking i fjor.

– Hva skal til for å bli en god keeper?

– Det er nok en del, men innsats og en sterk vilje om å klare det er noe av det viktigste. Slik opplevde i hvert fall jeg det. Nå vet jeg det blir flere keepere her som jeg skal være med, hvor førsteinntrykket er bra. De vil lære og jeg skal gjøre mitt beste for klubben den tiden jeg er med.

Ja, for det er en del som nå får keepertrener igjen, noe som har vært et savn hos trener Preben Andersen.

Trener Preben Andersen og Iven Austbø etter den første treningen med ny keepertrener på plass.

– Ja, det er klart det har vært det. Nå er det mange keepere rundt laget og det er svært viktig at dette kom på plass. Når det i tillegg er Iven som blir med, da er jeg sikker på at vi er i meget gode hender. Dette ser jeg virkelig frem til og starten på første trening lover det aller beste, sier Andersen.

Som nevnt så er det en rekke spillere som nå får en bedre treningshverdag. Magnus Bjørkelund, Trym Voll, Emerson Van der Veen, Sondre Kolnes og brødrene Emil og Fradrik Hana Voss. Samtlige av disse har dermed et bra potensiale til å bli bedre keepere.