Jobber mot revansje - møter puljas beste lag

Martine Gilje og landslaget skal forsøke å reise seg i kveldens EM-kvalikkamp mot Hellas. Mye tyder på at det blir en meget vanskelig oppgave.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Det norske kvinnelandslaget i volleyball, med tre RIL-spillere i troppen, var sjanseløse i den første EM-kvalifiseringskampen mot Sveit tidligere denne uka. Laget tapte 0–3, etter klare sett i de to første (25 - 10, 25 - 9, 25 - 21).

Det skal imidlertid spilles flere kamper, hvor den neste er allerede i kveld. Da er det Hellas som venter i Tessaloniki, kanskje foran 1.200 tilskuere.

Det norske laget har en vanskelig oppgave som venter. Av de fire lagene i pulja er Hellas det best rangerte av dem i Europa. De greske damene er på 15. plass, mens det norske landslaget er rangert på 32. plass ifølge den siste rankingen.

Hellas står med to seire, 3–0 mot Sveits og 3–0 mot Bosnia & Herzegovina, mens Norge bare har spilt en kamp så langt.

Det spilles både borte og hjemmekamper. Når kveldens kamp er ferdig, er neste kamp i Tromsø, også det mot Hellas 3. september.

Fra Randaberg er Martine Gilje, Maria Åsmul og Wilde Jakobsen med. Sistnevnte er kaptein og var lagets beste poengplukker i første kamp. Med på laget er også tidligere RIL-spiller Mille Solvik Kjosås. Den tidligere RIL-spilleren er sist registrert i fransk volleyball, i klubben US Villejuif Volley-Ball.

Når landslaget er ferdig med EM-kvaliken, så vil laget ha vært på reise i én måned.