FOTBALL:

Randabergs seniorlag i 4. divisjon har ikke spilt en eneste kamp siden 10. mars i fjor. Dagen etter stengte landet og alt av aktivitet ble innstilt. Slik har det vært siden, for det ble aldri arrangert kamper i 4. divisjon i sesongen som skulle ha vært.,

Spillere over 20 år har merket koronaen spesielt mye.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/10/na-skal-det-spilles-ekstraomganger-i-cupkampen/

Nesten daglig får fotballforbundet bekymrigsmeldinger fra klubber, som mister spillere. Motivasjonen er borte for flere - spillerne over 20 år er lei av å slå støttepasninger på trening, for nærkontakt skal de som kjent ikke ha.

Mer enn 9 av 10 norske klubber mener det er svært viktig eller viktig at fotballgruppene for voksne (20+) kommer i gang med normal aktivitet igjen. Hovedgrunnene er å hindre frafall og ivareta klubbmiljøet og spillernes psykiske og fysiske helse. Det melder NFF på sine nettsider.

— Først og fremst fortjener denne gruppen spillere en stor honnør fra alle oss i fotballen for å holde ut etter snart et år på sidelinjen. Vi deler klubbenes bekymring, og ber nå om at denne gruppen får komme i gang med aktivitet. Klubbene våre har gjennom snart et år tatt et stort ansvar, og vist at de håndterer smittevern på en solid måte, sier Terje Svendsen, president i Norges Fotballforbund.

I Randaberg kjenner man også dette på kroppen. Klubben stiller lag i både 4. og 5. divisjon for herrer, mens det er to kvinnelag i 3. og 4. divisjon. Alle disse lagene er sterkt rammet.

11. mars var den siste kampen til Randabergs A-lag.

— Vi håper at det lar seg gjøre å åpne for kamper i aldersbestemte klasser og treninger, og etter hvert kamper i seniorfotballen. Det er tungt å være spiller, trener og leder når aktiviteten har vært nede så lenge. Vi merker det på motivasjonen i hele klubben, sier leder i RIL Fotball, Frode S. Lindboe.

Flere kommuner tar til orde for lokale bestemmelser. Fotballforbundet ber regjeringen åpne opp for at kommuner med lavt smittetrykk selv kan åpne opp for idrettsaktivitet. Dette er et punkt man ikke har hatt ønske om å snakke om i Randaberg kommune, men kanskje kan det etter hvert bli mer aktuelt - i én kommune det ikke er registrert smitte i på nesten tre uker.

Gjennom pandemien er 71 personer smittet i kommunen som teller 11.300 innbyggere.

— Dersom det åpnes nå, kan vi også få komme i gang med vinterseriene, sier LIndboe videre.