VOLLEYBALL: Herrelaget til Randaberg har svingt til dels voldsomt i prestasjonene - også denne sesongen.

I ettermiddag var det ToppVolley som var motstander på bortebane. Det aller meste tydet før kampen på at dette rett og slett burde bli en grei seier, for hjemmelaget hadde kun ett poeng på fem forsøk.

Men, det ble en meget vanskelig kamp for Randaberg i Ryfylke. Det var nemlikk bare å hente poengene.

I det første sette var det TVN som startet best og ledet 2–0 før Randaberg kom på banen, knep poeng var foran med 4–2 ledelse.

Settet ble imidlertid jevnt og det ble slettes ikke så enkelt som kanskje tabellen skulle tilsi. Elevene ved toppidrettsgymnaset hadde nemlig tenkt å go Randaberg kamp om hver ball - og gjorde det.

Randaberg ledet 15–11, men elevene slo seg tilbake og tok over settet på 22–21 ledelse. da tok Randaberg time-out. det resulterte i poeng på ballen etter og det sto da 22–22.

Like etter sørget Johannes Helland-Hansen for et serveess og da ledet RIL-herrene 23–23. Laget fikk også settball på 24–22, ta var det hjemmelaget som tok time-out, for Randaberg var i ferd med å dra settet i land, etter ujevne prestasjoner på banen.

ToppVolley stoppet den første settballen og reduserte, men det var enda fordel Randaberg. Det benyttet de seg av og vant det første settet 25–23 og hadde dermed fått en god start på kampen.

Kunne hjemmelaget med sine unge spillere slå tilbake?

ToppVolley startet i hvert fall best i sett to og tok ledelsen både 1–0 og 6–4.

En elendig statistikk-føring viste ikke hvilke spillere som fremhevet seg på noen av ballvekslingene på banen, verken i første sett eller så langt i det andre settet.

Randaberg hadde imidlertid kontakt med vertene, men ungguttene lå foran med 10–8. Johannes Helland-Hansen hadde bidratt med serveess og gjorde det igjen på 10–9. RIL-guttene kjørte på, kom seg opp på 10–10 og 11–10 ledelse. Da var det time-out for hjemmelaget, Randaberg var kanskje i ferd med å snu settet, uten lagets beste spiller, Håvard Aarrestad. Han var til da på benken, grunnet trøblete bein.

ToppVolley består av unge og talentfulle spillere, og er også et lag som ikke gir seg.

De gav seg heller ikke i det andre settet, for Randaberg slet med å reise skikkelig i fra. Først på 17–14 fikk de en slags luke, men den ble mindre ved neste ballveksling, til 17–15 og til 17–16. Randaberg vant det neste poenget og med Gøran Rønneberg på serv ble det også ytterligere poeng, 19–16.

Her burde det tilsi at det gikk mot ny settseier. ToppVolley smashet i fra seg, tok et nytt poeng og det var i aller høyeste grad kamp ennå i settet, for elev-laget kom seg poenget bak på 19–20 før Randaberg slo seg løs på 21–19 ledelse.

Randaberg slapp seg ned, var ukonsentrerte og slapp hjemmelaget inn igjen, for det ble 21–21 før Randaberg igjen var opp i ledelsen 22–21.

Det ble nok et jevnt sett for lagene. Randaberg vant det første settet knepent, men det ble altså tett og jevnt også i andre sett.

Det ble...

22–22

22–23

23–23

23–24

Da hadde Randaberg settball og kunne ta 2–0 ledelse i kampen. Settballen tok de vare på og vant også dette settet 25–23, men nå ledet Randaberg2–0 i sett og da burde man også dra seieren i kampen i land.

RIL-herrene fra en tidligere kamp, mot Førde. Foto: Arkivbilde, Per Thime

etForhåpentligvis for Randaberg så var det dermed bare ett sett igjen å spille, selv om man hadde spilt to jevne sett.

Innledningsvis i tredje sett var det hjemmelaget som kom best i gang nok en gang, men så langt hadde ikke laget stått distansen og vist seg sterke nok mot Randaberg. ToppVolley ledet 4–2 i tredje sett før Randaberg kom opp på 4–4.

Videre så det som dette ut en stund:

7–5, 7–6, 8–6, 8–7, 9–7, 9–8, 10–8 og 11–8.

Da tok Randaberg time-out. Etter det kom Randaberg igjen til hektene. RIL bytta litt på laget og slapp til Michael Alfredsen.

Det ble balanse på 14–14, men TVN suste igjen opp i ledelse 16–14 og 18–14. Da tok Randaberg ny time-out, for laget var kanskje i ferd med å gå på en smell.

Randaberg reiste seg etter dette, knep poeng etter poeng. det sto 18–17 til hjemmelaget og det var så absolutt spenning i settet. Det utjevnet seg på 18–18 og da hadde hjemmelaget kraftig behov for å snakke sammen, i en time-out.

Det hjalp - for det neste poenget var det hjemmelaget som hamret inn. De fulgte opp med 20–18 ledelse og da var Randaberg virkelig under press. Men, Randaberg stoppet, reduserte og forsøkte å slå seg tilbake. De ble stoppet igjen.

21–19 og fire poeng fra settseier til ToppVolley. Randaberg kom seg poenget bak til 21–20 og hadde serven. Det førte til nytt poeng, 21–21.

ToppVolley øynet fortsatt muligheten for settseier og ny giv i kampen. Laget gikk opp i 23–21 ledelse og hadde de bare to poeng igjen til settet var vunnet. Randaberg byttet spillere, men hjemmelaget fortsatte, for det ble 24–21 og settball.

Den tok de vare på og vant settet 25–21. Dermed var det i aller høyeste grad åpent om hvor seieren skulle gå til slutt.

Randaberg gjorde noe de ikke hadde gjort tidligere i kampen, nemlig å ta ledelsen i settet. Med Gøran Rønneberg på serv ble det 2–0 ledelse og i det minste en bra åpning på fjerde sett.

ToppVolley reduserte, men Randaberg kom seg opp i 3–1 ledelse.

Den videre utviklingen i settet var denne:

2–3, 3–3, 4–3, 4–4, 5–4, 5–5, 5–6, 5–7, 6–7, 6–8 og 6–9.

Randaberg hadde altså kommet seg betraktelig og ToppVolley tok time-out, for nå var det vel slik at Randaberg skulle holde skoleelevene unna, nå var det tre poengs ledelse. Det burde holde ut det fjerde settet.

Time-out hjelper innimellom og gjorde det i første forsøk, for hjemmelaget knep poenget og var bare to poeng bak på 7–9. Men, det ble også 8–9.

Videre utvikling i settet var at det ble 8–10, 8–11, 9–11, 9–12, 10–12, 10–13, 11–13, 11–14, 12–14, 12–15, 13–15, 14–15, 14–16, 15–16, 15–17, 16–17 og 17–17.

Det ble også et jevnt og etter hvert spennende fjerde sett, men Randaberg sliter med å lede. For på 18–17 til hjemmelaget tok Randaberg time-out. Hjemmelaget var altså i ledelsen og kunne ta ny settseier, noe som virket unødvendig.

17–17 ble til 19–17. Inn på banen kom Håvard Aarrestad. Det ble det poeng ut av og det sto 19–18 og det var nye muligheter for poeng.

Gøran Rønneberg var på serv va det ble 19–19, og dette skulle Randaberg dra i land. Nytt poeng og 20–19 ledelse til Randaberg ble etterfulgt av time-out for hjemmelaget.

RIL-herrene fulgte opp, det sto 21–19 og laget var i ferd med å slå seg mot seier. Men, det skjer for i volleyball og hjemmelaget hadde ikke gitt seg, for de fikk neste poeng, det sto 20–21. Laget utlignet til 21–21 og det lå et femte-sett i luften.

ToppVolley byttet på laget og hjemmelaget tok ledelsen 23–22. Randaberg var i ferd med å gå på nok en smell og tok time-out, og det neste poenget burde vinnes.

Det gjorde det også, det sto 23–23. Begge lag to baller fra enten vunnet sett eller kamp, for Randabergs del.

Tobias Lorentsen kom inn for Randaberg på serve. Det ble det poeng av, men det ble også 24–24 og fortsatt to poeng igjen.

Randaberg fikk matchball på 25–24 ledelse. Håvard Aarrestad servet, men hjemmelaget vant poenget, det sto 25–25.

Ny ball, nytt angrep og nytt poeng for Randaberg, 25–26 og matchball igjen. Den ble også misbrukt og da var det 26–26.

ToppVolley viste seg fram, vant poeng og ledet 27–26. Settball ble det dermed, og den vant de også. Randaberg gikk på en ny smell og da var det klart at det måtte et sett nummer fem til - helt unødvendig!

Da var det altså ett sett igjen, første lag til 15 poeng.

Mot Førde sist ledet Randaberg 2–0 i sett, men tapte 2–3 mot Førde. Det kunne med andre ord skje igjen.

Det måtte full skjerping til hvis laget skulle dra dette i land.

Håvard Aarrestad var på banen, og er en viktig spiller for Randaberg. Laget fra persillebygda famlet fra start, men kom seg oppå og ledet 8–4. Det så bra ut.

Hjemmelaget hadde havnet bak, tok time-out da Randaberg ledet 9–5 og hadde seks poeng igjen til seier i kampen.

TVN knep det neste poeng og var tre poeng bak, og det neste og det sto 7–9. Randaberg slo seg inn til tre poengs ledelse, 10–7.

Videre ble det 11–7 og det virket å være kjørt for hjemmelagets del. Men man skal aldri avskrive noen og skoleelevene knep poeng, det sto 8–11 og laget byttet på spillere.

Tre baller fra seier ble det da Randaberg satte inn12–8 ledelse og hjemmelaget byttet på laget, igjen.

Det hjalp på for det ble ny redusering. 9–12 og 10–12. det var kamp igjen i det avgjørende settet.

13–10 ble det til Randaberg og mest lyst av alt hadde de å reise hjem fra Ryfylke med seier. Matchball fikk laget på 14–10 ledelse og hjemmelaget tok sin siste time-out i et forsøk på å slå tilbake.

Det gjorde de ikke, for Randaberg var best i det femte og avgjørende sette. Laget tok seieren, selv om TVN knep poeng også mot slutten. Randaberg vant settet til slutt med 15–12.

Nok en ujevn prestasjon av Randaberg, men laget kniper seieren og tar poeng med seg hjem.

Eliteserien volleyball lørdag:

Menn:

TVN – Randaberg 2-3 (23-25, 23-25, 25-21, 28-26, 12-15), OSI – NTNUI 1-3 (27-25, 22-25, 21-25, 16-25).

Spilles søndag: Koll – NTNUI, TVN – Torvastad.

Stillingen: 1) Førde 27, 2) TIF Viking 26, 3) Koll 21, 4) Randaberg 15, 5) NTNUI 14, 6) Tromsø 12, 7) Torvastad 6, 8) TVN 2, 9) OSI 0.