VOLLEYBALL: Det ble et forventet tap mot Clube Kairós, men Randaberg gav seg ikke uten kamp, og viste til tider meget bra spill.

Laget fra Portugal var favoritter, menb fikk ikke noe gratis fra hjemmelaget i detr første settet. Randaberg startet noe nervøst, kom bakpå, men var aldi veldig langt unna. Innimellom serverte Randaberg godt spill, kombinert med solid jobbing i forsvar, bra mottak, gode legg og både gode og harde avslutninger.

Tre lange ballvekslinger avgjorde Randaberg i settet til sin fordel, men laget fra Azorene hadde også fått et forsprang tidlig og slapp ikke hjemmelaget farlig nær, men Randaberg knep poeng mot slutten av settet. Clube Kairòs ble likevel for sterke og vant settet 25–19, men RIL-damene leverte tidsvis bra.

Wilde Jakobsen leverte i angrep og mottak. Foto: Per Thime

Det er også mulig at hjemmelaget stilte med en solid dose respekt for gjestene, de som er proffspillere spillere fra mange nasjoner.

Innledningsvis i andre sett var det litt som i første sett, for også her ble det ledelse til gjestene. 3–8 sto det på tavla da RIL-treneren tok den første time-out i settet.

RIL kom seg noe etter en ørliten pause, men det nesten helrøde laget hadde bra kontroll på 12–6 ledelse.

Clube Kairòs består av mange dyktige spillere, hvor flere holder et høyt nivå blant annet i blokkspillet. Laget plukket poeng og ledet 19–12. Finske Jutta Riikonen var en av spillerne som var med og leverte fra kanten.

Randaberg forsøkte, men avslutningene satt ikke som de skulle i det andre settet. Derfor var det slik at gjestene fikk en noe enklere oppgave i sett to, for hjemmelaget var ikke helt på høyde.

Det ble litt som i første sett, at Randaberg kom i gang - litt sent. Randaberg startet opphentingen sent mot portugiserne. 23–16 sto det, men da var det for sent for Randaberg.

Selv om Randaberg var seige mot slutten av settet, så var det portugiserne som vant det andre settet 25–19, som i første sett.

Her ser du statistikk fra kampen.

All ære for innsatsen til hjemmelaget i de to første settene.

Randaberg tok de to første poengene i det tredje settet. Wilde Jakobsen viste seg fram med slagarmen, men gjestene kom tilbake til 2–2 - før Randaberg tok 3–2 og 4–2 ledelse.

Randaberg var litt i slaget nå - de hadde sluppet seg løs, som da Tuva Aarrestad slot til med et serveess til 5–2.

Randaberg leverte virkelig bra. Blokkspillet til Dasha Stuzhuk satt også som ei kule i perioder. Randaberg ledet 7–4 og det så bra ut for laget.

Randaberg og Wilde Jakobsen leverte og hadde fått troen. Laget ledet 12–7 da portugiserne tok sin første time-out i kampen.

Proffene i nesten helrødt kom tilbake og plukket de neste poengene. På 12–9 tok hjemmelaget time-out - med beskjed om å ta det roligere og være med i mottak.

Servees sendte portugiserne bare to peng bak, og det ble også ett på 12–11.

Gjestene slo tilbake og Randaberg havnet bak. Clube Kairòs kom seg opp i 14–12 ledelse og settet var snudd.

Dette gav de heller aldri fra seg og hjemmelaget kom noe lenger bak. Tuva Aarrestad og laget gav seg ikke helt, men var med da det ble 16–21 og 17–21.

Det ble tre jevne sett, for hjemmelaget hang ennå med mot slutten av det tredje settet. Wilde Jakobsen slo inn 22–18.

Tuva Aarrestad fulgte opp med en smash til 19–23. Aarrestad var god og kanskje lagets beste spiller.

Det ble matchball og den satt som ei kule. Portugiserne vant settet 25–19 og kampen 3–0.