Damene sleit - hentet seg inn og vant

Randaberg sleit mot bunnlaget NTNUI i Trondheim.

Randaberg-damene kom sent i gang, men reddet seieren i Trondheim.
  • Per Thime
Publisert:

VOLLEYBALL: Randaberg var soleklare favoritter da laget møtte NTNUI i nest siste seriekamp.

Men i lørdagens kamp måtte laget virkelig slite for å hale seieren i land. Randaberg vant kampen 3–1, men etter å ha tapt det første settet meget klart.

I kampens første sett var ikke RIL-damene påskrudd, omtrent ikke i det hele tatt. NTNUI fikk faktisk en meget enkel jobb og feide nærmest RIL-damene av parketten med 25–15 seier, noe som er utklassing i denne idretten.

Heller ikke i det andre settet var Randaberg på banen helt da settet kom i gang. NTNUI kjørte på, kom foran og ledet 8–4 og 9–5 før Randaberg kom sånn noenlunde til hektene, men helt inne i kampen var ikke laget.

På forhånd var NTNUI på neste siste plass på tabellen, men de spilte om en plass i sluttspillet og viste at laget ville gjøre et forsøk på å ta Randaberg, vinneren av grunnserien.

Så våknet RIL-damene, anført av Tuva Aarrestad og Wilde Jakobsen begynte det å sitter bedre og bedre.

Randaberg kom opp på 12–12, men to peng til fra de to nevnte spillerne, så ledet Randaberg 14–12.

Da skulle det vel etter hvert gå seg til, skulle man tro. Hjemmelaget tok time-out for å rette opp de siste ballene.

Opplegger Live Dørbø dro til med en solid smash og da sto det 15–12 og RIL-damene hadde snudd settet, men man var stadig inne i en viktig fase.

Randaberg kom opp på 18–14 etter en lang ballveksling som endte med smash i nettet fra hjemmelaget. Men, NTNUI sto på og tok seg sammen igjen, samtidig som ikke avslutningene satt for seriemestrene. Randaberg tok ikke poeng, men NTNUI dro seg nærmere og kom seg opp på 17–18 da Randaberg tok time-out.

Time-out førte til poeng på neste ballveksling, men det måtte også fortsette. Det gjorde det ikke og NTNUI tok nytt poeng, 18–19.

Randaberg kjempet på for setteseieren, og Tuva Aarrestad dro til, smashet og da sto det 21–19. Samme spiller dro til igjen, men denne gang ville det seg ikke, 20–21.

Det ble altså et spennende sett hvor hjemmelaget aldri gav seg. Det ble 21–21 da hjemmelaget servet ut og Randaberg var tre poeng fra settseieren. Tuva Aarrestad dro til igjen 23–21 og to poeng igjen.

Neste poeng gikk til NTNUi etter et angrep ikke Randaberg klarte å stoppe. Randaberg havnet bakp igjen etter mindre bra spill i forsvar. da sto det 23–23 og det var altså helt åpent.

Wilde Jakobsen skaffet Randaberg settball etter en meget bra smash, og da måtte det vel gå. Det gjorde det og Randaberg vant det viktige settet med 25–23, men det måtte også skjerping til hvis man skulle ta med seg seieren hjemover.

Randabergs Maria Dahl i mottak fra en tidligere kamp.

I det tredje settet startet Randaberg bra og ledet 2–1 etter en bra avslutning fra kant av Wilde Jakobsen. Spørsmålet var om Randaberg var klare eller om hjemmelaget hadde mer på lager.

Wilde Jakobsen førte an i «poengboksen» innledningsvis for Randaberg og sørget for 3–1 ledelse, men settet var bare så vidt i gang.

Den videre utviklingen av settet var denne:

* 3–4, 4–4 (servefeil), 5–4 (blokk), 6–4, 7–4 (RIL-time-out), 8–4 (blokk) og 9–4.

Randaberg var inne i en svakere periode og fungerte ikke som de skulle. Det gjorde hjemmelaget som stakk i fra og ledet hele 10–4. Her måtte det vinnes baller og poeng for Randaberg. Ett servess fra Live Sørbø førte til 10–6, men en solid smash sendte hjemmelaget opp i 11–6 ledelse før Dasha Stuzhuk smasha inn ny redusering, 11–7.

Da NTNUI gikk opp i 13–7 ledelse så det faktisk vanskeligere ut for Randaberg. Seks poeng bak er en del å hente inn, men ikke noen umulig oppgave, men da må feil lukes bort.

Videre var det som dette: 13–8, 14–8, 14–9, 14–10, 14–11, 14–12, 15–12, 15–13, 16–13, 16–14, 16–15 og 17–15.

RIL-damene kom seg altså oppover og ajour, men NTNUI hadde ikke tenkt å gi seg. Laget ledet 17–15 før Maria Dahl hamra inn 17–16. Hjemmelaget hadde imidlertid fått lukten på seier og plukket nye poeng og kom seg opp på 19–16 ledelse og ny time-out til Randaberg som igjen var på defensiven.

Serveess fra hjemmelaget og spillerbytte for Randaberg. Maria Dahl reduserte med en smash som var så vidt inne på banen. Poeng er poeng og Randaberg kom seg videre, for det sto 20–19 og nytt håp.

I en lang ballveksling var det NTNUI som kom best ut, overtok og ledet 21–19. Tuva Aarrestad kan slå - også hardt, for det var det nemlig da det ble ny redusering til 21–20. Samme spiller dundret til da det ble 21–21 og time-out til NTNUI.

Det dreide seg nå om en god avslutning - og om man skulle lede 2–1 eller ligge bak 1–2 i sett.

Hjemmelaget forsvarte seg godt - og angrep godt. Laget tok ledelse 22–21, før laget sendte ballen i eget nett og 22–22.

En utmerket satt blokk av Wilde Jakobsen og Randaberg ledet 23–21. Like etter en solid smash og settball til Randaberg, etter smash fra Wilde Jakobsen.

NTNUI avverget første settball, men nye sjanse for Randaberg. Wilde Jakobsen hamret inn poenget og Randaberg hentet inn fra å ligge klart bak, til å vinne settet knepent 25–23.

Wilde Jakobsen og Randaberg fikk en vanskeligere oppgave mot NTNU enn det som var forventet.

Da var det kanskje sånn, før det fjerde settet, at luften hadde gått noe ut av hjemmelaget?

Randaberg startet best og kom seg tidlig opp i en god ledelse, for det sto 5–1 etter flere gode smasher fra Dasha Stuzhuk og Wilde Jakobsen. Da tok også hjemmelaget time-out for å prøve å rette opp innledningen.

Det så ikke ut til å hjelpe, for Randaberg var skjerpet innledningsvis og fortsatte poengplukkingen, blant annet etter gode avslutninger fra Tuva Aarrestad. Det sto 8–1 da NTNUI tok sin siste time-out etter å ha fått en meget svak start på settet.

NTNUI forsøkte å slå seg tilbake i kampen, men alt tydet på at dette skulle ende med 3–1 seier til Randaberg.

Gjestene fra persillebygda hadde kommandoen, ledet 11–3 før NTNUI fikk sitt neste poeng.

Man skal imidlertid ikke slippe seg for langt ned og studentlaget fikk nye poeng, 11–4 og 11–5 før Randaberg gikk opp til 12–5 ledelse etter etter en god smash fra Tuva Aarrestad.

Den videre utviklingen i settet var denne: 6–13, 7–13, 7–14, 7–15, 8–15, 8–16 og 9–16.

Randaberg var i ferd med å avgjøre settet klart til sin fordel. Dasha Stuzhuk sørget for 18–8 ledelse før det ble 9–18 og redusering. Så langt var det Tuva Aarrestad og Wilde Jakobsen som hadde mest poeng for Randaberg, med 23 og 18 poeng.

Randaberg kontrollerte det fjerde settet og hadde fått det der de ville.

NTNUI plukket noen poeng, men Randaberg hadde også full kontroll på NTNUI.

Randaberg kjørte på mot slutten og vant settet så klart som 25–11 og kampen 3–1. I første sett leverte ikke laget, men de hentet seg inn etter hvert og vinner altså fortjent.

Søndag venter Lierne i siste kamp i grunnserien. Blir det seier der, da er laget ubesiret i serien denne sesongen. Det bør være en god motivasjon å ta med seg inn mot den kampen.

Under ser du statistikk fra kampen.