VOLLEYBALL: Det begynner å bli noen år siden Dristug IL ble første NM-vinner i volleyball. 1946 var årstallet hvor finalen ble spilt utendørs.

Siden da har det vært mange forskjellige NM-vinnere som har sagt takk til Kongepokalen. Både Randaberg og TIF Viking er blant de klubbene. Randaberg har vært i flere finaler, den første i 1989 da Kolbotn ble slått 3–2.

Lagets forrige cupfinale var i 2018/19-sesongen, men da vant Førde i tre strake sett og Håvard Aarrestad spilte da for vinnerlaget.

I morgen ettermiddag er det kamp mot TIF Viking, som tidligere het både Ulriken og Nyborg - og har pokal-skap fulle av Kongepokaler.

Forrige helt vant laget mot Koll, av mange regnet som det beste laget.

– Blir en spennende kamp i helgen. TIF Viking har tradisjonelt sett vært sterke og har gjort det bra så langt i sesongen. For vår del har vi kommet godt i gang og trent veldig bra. Cup er cup og vil alltid henge veldig høyt, sier Aarrestad.

Når damene spiller sin kvartfinale på bortebane samme dag, venter det en fullsatt idrettshall på Øksnes i Vesterålen. RIL-herrene håper på godt med folk i Randaberghallen, men de er ikke bortskjemt med full tribune.

– Håper det kommer mange til hallen for å heie oss til seier mot et sterkt Viking lag. Det er lenge siden sist Randaberg har vunnet cup på herresiden, så nå er det på tide. For å få mer folk på kamp må vi være enda flinkere med eksponering i diverse medier.