FOTBALL:

Om vel et døgn, lørdag klokken 13.00, er det første offisielle kamp for Randabergs A-lag i en ny sesong. Det er 1. runde for å kvalifisere seg til NM det er snakk om for trener Preben Andersen sine spillere.,—

Serien er det som betyr noe, men det er klart at det ville vært gjevt å komme til første runde i cupen, og få Viking på besøk. Det hadde vært stor stas for alle på laget, og ikke minst hadde det vært kjekt for store og små i bygda, sier treneren til Randaberg24.

PÅ BANEN: Trener Preben Andersen har ved anledninger vært nødt til å spille selv, men det er ikke hans utgangspunkt når ny sesong starter opp lørdag ettermiddag. Foto: FOTO: Per Thime

Årets første offisielle kamp som virkelig betyr noe kan virke å komme noe tidlig for laget. Jo, det er trent godt, men det har gjennom vinteren også vært til dels mye covid-19 i laget - og det er heller ikke slutt.

Covid-vinter

,—

Vi hadde to covid-19 tilfeller sist uke, og sannelig kom det ikke to nye tilfeller tidligere i denne uken også, så det foreligger noe usikkerhet rundt form og tilgjengelighet, men vi kommer uansett til å mønstre et sterkt lag og en sterk tropp til lørdag.

Randabergs A-lags tropp består av spillerne under.

,1. Fredrik Hana Voss 2. Tor Omar Sande 3. Simen Helland 4. Vetle Hüth Olsen, 5. Fredrik Førre, 6. Marcus Prestegård, 7. Vegard Meling Nesse ,8. Marius Naustdal Storevik ,11. Ruben Sirevåg, 12. Sondre Liahagen Kolnes ,13. Sondre Røyseland ,14. Lester Mitchell ,16. Maekele ,18. Mathias Harestad ,19. Vegar Ludvigsen ,22. Tomas Granhøy Gundersen, 23. Markus Eik,24 Anders Sivertsen, 28. Sondre Ekrene Valen

Det har vært en veldig spesiell oppkjøring med mye sykdom og skader

for laget i vinter.,

KLAR FOR KAMP: Unggutten Lester Mitchell har vært et friskt pust for A-laget. Lørdag er det kamp mot VBK i cupen. Foto: FOTO: Per Thime

,— M

ed tanke på de to årene vi kommer fra med kontaktforbud og lite trening, så er det ikke så rart. Flere har ulikt treningsgrunnlag, hvor noen har vært flinke til å trene på egenhånd, andre gjerne ikke like flinke. I tillegg rammer covid kroppene ulikt, noen har trengt flere uker for i det hele tatt komme tilbake til fysisk aktivitet, andre har nesten ikke blitt påvirket. Det som uansett er gledelig er å se at flere begynner å komme i veldig god form, fortsetter Andersen.

Når det skal mønstres spillere til kampen lørdag mot VBK, skjer det selvsagt ut fra det man har tilgjengelig.

Flere har tatt store steg

,— Laget

blir valgt ut ifra prestasjonene som er vist i treningskamper og på treningsfeltet, så akkurat nå er dette det beste laget vi mønstrer, dog er det jevnt i flere posisjoner, så det er ikke sikkert at nøyaktig dette laget starter første seriekamp. Flere av spillerne har tatt store steg, og fått et ekstra år på utvikle seg, og bli kjent med rollene sine.

Randaberg har vært gjennom flere treningskamper, med blanda resultater. I den siste treningskampen ble det 2-3 tap mot Vigør i Kristiansand. Andersen så mye bra i den kampen.

,—

Vi er et godt lag i banespillet, men vi har forbedringspotensiale i begge boksene. Der har jeg en gjeng litt for snille gutter, så flere trenger å finne den indre råskapen som må til for å unngå enkle baklengsmål, og for å sette sjansene vi får i andre enden.

SKADET: Martin Hestvik er skadet og får ikke med seg den første offisielle kampen denne sesongen. Foto: FOTO: Per Thime

Der kan mye av nøkkelen til en god sesong ligger - for det ambisjoner.

Kunstgraskamp

,—

Får vi på plass dette, i tillegg til at vi pusher hverandre hardt på trening, så tror jeg vi skal kunne hamle opp med hvem som helst i denne divisjonen, og bør være et lag som er med når vi skal gjør opp tabellen etter endt sesong.

Morgendagens kamp spilles på kunstgrasbanen ved stadion. Som tidligere nevnt er det sykdom og skader, som på spillere som Martin Hestvik og Fredrik Førre.

Randaberg fikk det vanskelig mot Vardeneset, spesielt i første omgang da gjestene ledet 3-0, men det var i fjor. Lørdag møtes de igjen, da er det NM-kvalik på Randaberg stadion, på kunstgraset. Foto: FOTO: Per Thime

,—

Martin Hestvik er et stykke unna, men håper han rekker seriestart, men det viktigste er å få han 100 prosent tilbake på feltet igjen, så får vi heller se når han eventuelt blir kampklar. Fredrik Førre er nok nærmere, og kan fort bli å se i troppen på lørdag.