FOTBALL: Lørdag ettermiddag legges vintertreningen og treningskamper bort - for da er det første seriekamp for Randabergs A-lag. Martin Hestvik er inne i sin andre sesong som trener for laget. Forrige sesong var en nedtur resultatmessig hvor laget havnet langt nede på tabellen.

Nå er det nye lodd og nye gevinster å hente for laget.

– Vi har fått brukt vinteren godt til å jobbe med den fysiske kapasiteten og brukt mye tid på hvordan vi ønsker å spille. Jeg ser at mange av våre unge spillere har tatt store steg, og kommer til å få bruk for den erfaringen denne sesongen. I tillegg føler jeg at det er en god steming i hele troppen og mye bedre enn den har vært på lange tider, sier en spent trener.

Treningskampene har gått bra for laget i vinter, men verken han eller spillere er der at man skrur målsettingen i været av den grunn.

– Vi har hatt et møte om målsetting tidligere i vinter, men de aller fleste er utviklingsbasert, så vi har ingen konkrete mål om en satt plassering på tabellen i 4. divisjon. I grove trekk skal det for oss dreie seg om at vi fortsatt vil skape et godt treningsmiljø, spille offensiv og utviklende fotbaøø og ikke minst skape gode fotballspillere og folk.

Thomas Granhøy Gundersen er en av spillerne med rutine på Randaberg. Foto: Arkivbilde, Per Thime
Foto: Per Thime

Bettingselskapet Coolbet har tippet Randaberg på 3. plass på tabellen. Det er ikke noe Hestvik bryr seg med.

– Der var det mange rare tips, så det bruker jeg ikke en eneste kalori på, slår han kort fast.

Han vil heller prate om spillere som han mener har tatt steg i vinter, de stegene som går i riktig retning.

– Jeg synes egentlig at hele stallen har tatt steg fram, men hvis jeg skal nevne noen, da sier jeg Sonny Bugge, Sander Schøld og Benjamin Brekke Munkvold. Alle de er gode spillere, men det ser også ut som de har knekt noen koder i vinter. I tillegg er det andre, både unge og rutinerte som har vært sterke denne vinteren.

Elias Christiansen var kanskje Randabergs beste spiller i forrige sesong. Foto: Per Thime

Lørdag er det altså serieåpning på hjemmebane på Myrå 2. Grasbanen er ikke klar, og det skyldes ikke torsdagens kraftige snøvær, men vinteren generelt. Fredag er det fortsatt snø på banen, men klubben satser på kamp - men det er mulig det må en dugnad til for å fjerne snøen.

– Det er begrenset hva vi kan måke bort med traktor. Er det et lite lag igjen lørdag, kan det være aktuelt å bruke fotballhallens redskaper for å fjerne snøen. Vi ser også at det er meldt betydelig mildere vær og regn, men kanskje det må en dugnad til også lørdag morgen, sier leder i Randaberg Fotball, Frode S. Lindboe til Randaberg24.

Ålgård og Randaberg har møtt hverandre mange, mange ganger. Seire, tap og uavgjort er ganske jevnt fordelt opp gjennom mange sesonger.

– Nå blir det bra å komme i gang med serien. Det har kriblet en god stund. Når det kommer til serieåpningen mot Ålgård, så bruker jeg ikke så mye energi på hvilket lag vi møter. Når det er sagt så tror jeg at Ålgård blir bra denne sesongen, men vi har et lag som kan hamle opp med dem.

– Hva så med tabellen når det er slutt?

– Jeg tror Eiger, Hinna, Forus og Gausel, og Vardeneset havner på de fire øverste plassene. Hvem som havner i bunnen, det får vi se - men det tipper jeg ikke. Det blir mange tette og jevne kamper i pulja og de lagene som får det tøft i åpningsrundene, de kan få det tøft utover sesongen.

Tips til resultat fra Randaberg24: Randaberg-Ålgård 2–1