Anders Fredriksen spilte sin førte kamp på snart to år, men det var også en av de siste før koronakrisen.

FOTBALL:

Randabergs A-lag i fotball står med første seriekamp 6. august. Neste møte mellom myndighetene og fotballforbundet er berammet 10. august.,

Det betyr at serieåpningen henger i en syltynn tråd. Norges Fotballforbund har i dag sendt ut en pressemelding om situasjonen - som de skriver er alvorlig - og svaret de har fått fra myndighetene er nedslående.

Her er pressemeldingen:

Norges Fotballforbund har i dag fått svar på brevene som er sendt til Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet. Svaret er nedslående. I brevet står det at regjeringen av smittevernhensyn ikke vil åpne opp for treninger og kamper for breddefotballen i juli.

- Vi er glade for at Kulturdepartementet i brevet skriver at de har stor forståelse for NFFs ønske om en ytterligere åpning av idretten, og at det anerkjennes at fotball betyr mye for mange. Slik jeg leser brevet er det helsemyndighetenes tydelige anbefaling om at det ikke bør gis unntak for avstandskravet på en meter for spillere over 20 år som er utslagsgivende. Dette til tross for at helsemyndighetene har fastslått at kontakt i fotball medfører liten risiko for smitte, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Gjennom media har kulturministeren uttalt at det er opp til NFF å la 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn starte med trening og kamp så lenge klubbene forpliktes til å følge smittevernsreglene i toppfotballpiloten. Nevnte divisjoner var ikke en del av denne piloten opprinnelig. NFF har derfor den siste uken gjennomført en undersøkelse blant disse klubbene for å vurdere om det er mulig å sette disse i gang innenfor smittereglene som gjelder i toppfotballpiloten. I brevet blir det også sagt nei til å innlemme 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn i toppfotballpiloten.

- Dette er et skuffende svar fra regjeringen. Både at de ikke ser verdien av trening for alle og at de gjør helomvending i spørsmålet om NFFs mandat til å innlemme nye liganivåer i toppfotballpiloten. Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå. Særlig med tanke på at norsk fotball hele veien har dokumentert vår evne og vilje til å ta smittevern på høyeste alvor fra dag én, fortsetter Svendsen.

Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund er invitert til møte med politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet først 10. august klokken 11.30.

- Vår breddeprotokoll for igangsettelse for hele breddefotballen er klar, og vi er glade for Kulturdepartementets imøtekommenhet overfor både protokoll og stadfestelse av fotballen helsemessige og sosiale betydning for samfunnet. Et møte først 10. august kommer imidlertid sent for våre klubber som skulle vært midtveis i sesong nå. Vi ber hele regjeringen om å revurdere forslag til møtetidspunkt, slik at vi kan få en realitetsvurdering av vårt forslag til protokoll på et langt tidligere tidspunkt. Det mener jeg de over 50 000 spillerne i breddefotballen for voksne fortjener, avslutter Terje Svendsen.