– Vi har flere spillere som kan komme inn og avgjøre kamper denne sesongen

Randaberg-trener Espen Sørbø er optimist før laget setter i gang oppkjøringen mot seriestart 30. september.

Tuva Aarrestad var lagets nest beste poengplukker forrige seong, men hun har gitt seg. De andre på bildet er med og trener Espen Sørbø er optimist før oppkjøringen starter for fullt.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: De har en del å forsvare, elitedamene til Randaberg. Det foreløpige oppsettet til serien er klart, men ikke offisielt spikret. Oppsettet sier serieåpning hjemme i Randaberghallen mot Koll, 30. september.

– Terminlisten for kommende sesong er satt og damene starter med ikke mindre enn Koll på hjemmebane den 30 september. Blir spennende å møte de så tidlig i sesongen. I tillegg så vil vi møte en av de store nykommerne i serien, nemlig Øksil fra Vesterålen to uker senere på bortebane. Det betyr at vi møter kanskje de to største utfordrerne våre tidlig, sier Randaberg-trener Espen Sørbø til Randaberg24.

Forrige sesong ble en stor sesong for Randaberg med seier i både grunnspillet og som vinnere av sluttspillet. I tillegg var laget med i to runder i E-cupen, hvor de i den første kamp vant vant to kamper mot slovakiske Nitra, mens det ble tap mot det portugisiske laget Clube Kairós fra Azorene.

– Foreløpig vet vi forholdsvis lite om de andre lagene, men det er forventet at Koll, Øksil og TIF Viking kanskje blir de tøffeste utfordrerne i årets serie. Øksil har noen hjemvendte superstjerner og har nok ambisjoner om medalje og kanskje til og med cupfinale. Vi møtte dem i fjor i kvartfinale cup og vant 3-1, og det var klart et vanvittig trykk fra tribunen, fortsetter Sørbø.

Videre har TIF Viking har signert to gode Førde spillere og i tillegg så er Oslo Volley tilbake i det gode selskap.

– Det er mer usikkert om Lierne (fjorårets overraskelse), Førde og KFUM Volda klarer å forsterke lagene inn mot sesongstart.

For Randabergs del er laget fra forrige sesong nesten det samme. Men, for det er et men - for Tuva Aarrestad er borte, en spiller som forrige sesong var meget sentral og som sto for 294 poeng for laget. Hun var en sentral spiller, for bare Wilde Jakobsen scora bedre i poengprotokollen.

Randaberg-damene er klar for å starte oppkjøringen for ny sesong.
Wilde Jakobsen var lagets beste spiller forrige sesong. Nå nærmer sesongen seg igjen.

– For vår egen betyr det en del at Tuva nå tar en pause fra topp volleyball. Derimot har vi hatt flere yngre med oss som gjør at alle kommer til å ta nye steg i kommende sesong sammen med stammen fra i fjor. I tillegg har sikret oss to unge lovende spillere som nettopp er ferdig med 3 år videregående skole på Toppvolley Norge (TVN). Kaia Flatekvål er eksplosiv, hardtslående og har en trygg basis. Hun var den klart beste inne på TVN og kommer fra Sandnes. I tillegg har vi sikret oss Ariel Vaigafa fra Stavanger. Hun er mer høyreist og har en veldig bra basis, men vi trenger å gjøre henne litt mer aggressiv fremme med nettet, sier Sørbø

Begge de to nye spillerne kan spille kant og diagonal.

– Avhengig av deres utvikling sammen med de andre yngre spillerne jobbes det med å finne rett kombinasjon for at både spillere og lag skal utvikle seg videre fra fjoråret.

Treningen for sesongen er ikke i gang ennå, men det nærmer seg. Randaberg skal forberede seg godt slik at laget stiller sterkt i serieåpningen 30. september. Inn mot seriestart gjøres det imidlertid forandringer.

– Som forberedelse i år og for tidlig måle litt krefter mot gode lag, har vi inngått en kombinert trening- og kamphelg helg mot de danske mesterne Holte. I stedet for tradisjonelle Vest-Cup velger vi å reise til København i midten av september for å teste ut flere kombinasjoner.

Dette sier han blir lærerikt og avgjørende for hvordan laget skal se ut i starten på sesongen.

– I tillegg vil det samt oss til å ha en dyktig og bred stall. Styrken vår i år er at vi kommer til å ha flere som kan komme fra innbytterbenken og faktisk kunne avgjøre kamper, sier en optimistisk Randaberg-trener til slutt.

Ukrainske Dasha Stuzhuk er klar for ny sesong for Randaberg.
Publisert: