– Det e faen mæ på tide at Randaberg vinn

John-Sverre «Joffa» Oredalen spilte for Randaberg i 1995 og vant da cupfinalen. Lørdag ser han Randaberg i semifinale mot BK Tromsø, hans klubb.

John-Sverre «Joffa» Oredalen var en av landets beste spillere da han spilte for Randaberg.
  • Per Thime
Publisert:

VOLLEYBALL: Forrige gang Randabergs herrelag vant cupfinalen var så langt tilbake som i 1995. Foran mer enn 1.500 tilskuere i Ekeberghallen ble KFUM Oslo slått 3–0 etter klare sett.

Randaberg hadde da et meget godt lag, og en av dem som spilte var John-Sverre Oredalen, i dag 55 år, bosatt i Tromsø. Det er der Randabergs herrer lørdag skal spille sin semifinalekamp, mot Oredalens klubb, BK Tromsø.

– Jeg husker godt tiden i Randaberg, det var helt klart to av mine to beste år her i livet, det er sikkert og visst, forteller han til Randaberg24.

For det er lov å mimre en smule i slike sammenhenger. Oredalen var i Randaberg to ganger. Første gang var i sesongen 1993.

– Da hadde vi et fantastisk godt lag, Giljen (Tor Ragnar) sa også da at han nok aldri hadde vært så godt trent (humrer han) som da. Vi hadde Kåre Mol som trener, men den sesongen røk vi også ut allerede i den første kampen mot et elendig lag fra Bergen, kan jeg huske.

Han fortsetter:

– Etter den kampen kan jeg huske at klubben og Kåre Mol hentet inn Egil Søby, som før i tiden var en kjent padler, med blant annet gull i sommer-OL 1968 på K4 1000 meter. I tillegg drev han med motivasjonsforedrag for idrett, foreninger og bedrifter. Etter hans inntreden tror jeg vi vant det meste den sesongen.

Randaberg ble cupmestre i 1995 da laget vant sin forrige finale. 3–0 ble det mot KFUM Oslo.

Men det var i 1995-sesongen Randaberg vant sin siste cupfinale. I Ekeberghallen var det KFUM Oslo som var motstander.

– Oslo laget hadde flere gode spillere, med Asbjørn Vølstad i spissen. Jeg husker kampen godt den dag i dag, for vi gruset dem skikkelig 3–0. I ettertid fikk vi høre at det var bra, for kampen gikk direkte på NRK TV, og der fikk vi høre at hvis det hadde blitt spilt ett sett til, så hadde de kuttet sendingen, for det var i ferd med å gå på overtid for kanalens sendeskjema, Rikstoto var nemlig det neste, så vi vant 3–0 og Rikstoto-løpene ble sendt som planlagt.

Oredalen likte seg meget godt på Randaberg, men byen Stavanger hadde han ikke sansen for.

– Nei, det hadde jeg ikke, men det å gå gjennom sentrum i Randaberg og bort til Randaberg var fint – og i all slags vær. I dag er det snøstorm i Tromsø og det var jo ikke uvanlig med nedbør der heller, men da bøttevis med regn.

Han følger godt med på volleyballagene i Randaberg den dag i dag. Fotball og volleyball er interessene som får mye oppmerksomhet.

– Normalt er det Liverpool aller først, men denne gang er det kampkollisjon og volleyball vinner, men dette er et unntak. Det er klart jeg skal på kampen lørdag i Tromsø, og det er faen mæ på tide at Randaberg vinner, slår han fast klart og tydelig.

Oredalen har fortsatt god kontakt med flere i Randaberg, og det skal han ha i mange, mange år.

– Det er klart jeg skal. Det er egentlig mange vi kunne snakket om, men jeg må framsnakke noen, hvis jeg kan. Ellen Marie og Alf Ravndal, klubbens ildsjeler nummer 1. Begge gjør og har gjort en fantastisk innsats for klubben i mange, mange år. To hederspersoner det virkelig står respekt av. Det er to av dem jeg savner mest fra tiden i Randaberg, selv etter så mange år. Så er det selvsagt Tor Ragnar Gilje, også det en virkelig god mann. Han hadde og har et hjerte større enn de fleste. Hjemme hos Tor Ragnar var jeg alltid velkommen og han var en av årsakene til at jeg trivdes så godt i Randaberg i de to periodene jeg var der. I tillegg skal jeg nevne Espen Sørbø, dagens trener for damelaget. Her snakker vi også en mann med et hjerte av gull og ikke minst er det imponerende det han får til med damene.

Oredalen spilte sammen med flere spillere, men han trekker fram én spiller.

– Arild Taarland! Det var slik at Arild også var en del skadet mens jeg var det, men når han var skadefri og spilte, da var han landets absolutt beste spiller i sin posisjon på kanten. I tillegg var han en flott fyr utenfor banen.

– Men hva tror du om lørdagens semifinale?

– Jeg tror at det blir en jevn kamp. BK Tromsø har vist stigende form og virker å være i bra slag. Det er mitt lag, vet du, men i denne kampen håper jeg at Randaberg bretter opp ermene og viser at de har noe i shortsen ...

Publisert: