Vi møter kanskje det sterkeste laget så langt denne sesongen

Når RIL-damene møter Øksnes i kvartfinalen i NM er det to til nå suverene lag, men i hver sin divisjon som møtes. Interessen i den vesle kommunen er stor og som drahjelp for å få folk til tribunen har man brukt på en fotballproff, tv-kommentator og en minister.

Randaberg er favoritter, men kan også stå foran sesongens til nå vanskeligste kamp.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

VOLLEYBALL: Derfor er det også Randaberg som er favoritter til å ta seg til semifinalen i kampen om Kongepokalen. Hjemmelaget Øksnes IL har som mål å vinne, hvor trener Hanne Steen mener å vite hvordan det skal gjøres, for hun vet hva de møter, sier hun til Vesterålen Online.

Normalt er nivåforskjellen stor mellom eliteserie og 1. divisjon, for herrer og kvinner. I denne kampen er det mye åpnere, egentlig. Randaberg møter et lag som ikke har avgitt et eneste sett og som har stø kurs mot eliteserien.

Flere toppspillere

Årsaken til det er for det meste hjemvendte spillere som blant annet har spilt for BK Tromsø i flere sesonger og som der har vært blant lagets beste spillere. Ragni Steen Knudsen og tvillingene Cecilie og Lisbeth Woie er hjemme igjen. Førstnevnte topper poenglistene i divisjonen og er hardtslående og sentral for laget.

Randaberg-trener Espen Sørbø vet det ikke er noe som helst som er gitt på forhånd, for dette er et «elitelag» som spiller i 1. divisjon RIL-damene skal opp mot.

I fjor var det kamp mot BK Tromsø. et lag som dag hadde flere nåværende Øksil-spillere på laget.

– Øksil er definitivt å anse som et godt elitelag. Det blir antakelig det sterkeste vi har møtt denne sesongen hvor de spiller forholdsvis ball-sikkert. De har superstjerne i Ragni Steen Knudsen og libero Cecilie Woie og gode oppleggere i både Marianne Loftesnes og Lisbeth Woie.

Skadefri tropp

RIL-treneren mener de er gode på å skape engasjement og han forventer fullt hus i Øksneshallen lørdag ettermiddag.

– V gleder oss stort og er skadefri og jeg tror dette kommer til å bli en underholdende kamp med to gode lag. Vi er nok noe sterkere enn Øksil med litt bredere kompetanse, og så vet vi at Ragni spesielt er personen som skal slå inn de fleste ballene for laget. Dette er nok kanskje den «største kampen» som noen gang er spilt i Øksneshallen, så tror egentlig begge lag kommer til å kjenne på trøkket. Kanskje blir det også vanskelig å kommunisere i halle, men uansett; det gledes.

Live Sørbø er en av få RIL-spillere som har spilt i Øksneshallen tidligere. I 2018/19-sesongen var hun på landsslagssamling, men i morgen er det RIL-kamp i cupen.

På Øksnes har man planlagt for kamp siden det ble klart at laget trakk Randaberg og fikk hjemmebane. Idrettshallen ligger ved kommunesenteret som er på Myre. Kommunen med 4.500 innbyggere og som er forfatteren Herbjørg Wassmo, skihopper Johan Remen Evensen og tidligere olje- og energimister Tord Liens fødested er spent på kampen.

Det er også lagets trener Hanne Steen.

Hanne Steen er trener for Øksil-damene og gleder seg til kamp mot Randaberg.

– Det har blitt mye TV-titting på Randabergs kamper de siste ukene, og ser at Randaberg har vært betydelig bedre enn de lagene de har spilt mot. Dette bekreftes jo av resultatene som er oppnådd i årets serie. Ellers viser jo statistikkene at de har gode spillere i alle faser av spillet, sier Øksil-treneren til Randaberg24.

– Blir vanskelig å stoppe

Treneren har studert Randaberg-laget nøye og vet hva de kommer med.

– Jeg synes Randaberg har ett jevnt godt lag med kvaliteter i alle ledd. Skal jeg trekke fram en spiller så er det Wilde Jakobsen. Hun har solid angrepsstyrke og blir nok vanskelig å stoppe.

Wilde Jakobsen trekkes fram av Øksil-treneren som en av Randabergs absolutte beste spillere.

RIL-spilleren topper statistikken når det kommer til å være beste poengplukker i eliteserien. På samme liste er Tuva Arrestad på 2. plass.

Øksil-laget består av både rutine og unge spillere. Treneren forteller om spillere som er vant med tøffe kamper som dette kan bli.

Kjendiser hanket inn

– Nå håper vi det blir mye folk på tribunen og stolene vi setter fram. Det har vært mye blest om kampen så vi håper å fylle opp med flere hundre tilskuere.

Klubben har virkelig stått på for å lage fest hjemme i egen hall. Flere kjente personer er invitert til å komme med sine lykkeønskninger, blant dem fotballproff Alexander Sørloth, men det finnes flere hvis du sjekker her.

Publisert: