FOTBALLTUR: Hver eneste sesong er det mange fra Randaberg som reiser på fotballturer til land som England. Ofte er det toppkampene som besøkes, men ikke alltid.

– Vi er en god gjeng fra Randaberg som nå har satt av en uke til å se fotballkamper på forskjellig nivå her. I går var det Anfield og kampen mellom Liverpool-West Ham (3–1 seier), sier Liverpool-supporter Bent Bergesen til Randaberg24.

Lørdag var de imidlertid på en annen kamp, men fortsatt i Liverpool. Leauge Two og kampen Tranmere-Accrington Stanley.

– Dette er også noe som er meget kjekt, for vanligvis er det Liverpool vi reiser for å se, eller Manchester United, for også fans av dem er med. Men lørdag var det fjerde nivå og Tranmere, en meget kjekk opplevelse.

Det pussige var også at gjengen fra Randaberg fikk ørlite oppmerksomhet blant de 5.980 tilskuere på Prenton Park, på et lysskilt over tribunen.

Bent Bergesen (t.h) er fotballsupporter, Liverpool er laget, men han tar mer enn gjerne turen også på andre kamper. Her sammen med kompisene Hans Jacob Hornseth, Trond Jacobsen - og, tidligere Liverpool-manager Roy Evans. Foto: Privat

– Hehe! Ja, det var visst noen som hadde sagt det var en kompisgjeng på tur og da måtte jo det foreviges, humrer Bergesen.

Det hører også med til historien at Josh Hawkes ble matchvinner og scoret begge Tranmeres mål i 2–0 seieren. Men, laget ligger fortsatt an til nedrykk til National Leauge, men du verden - det er veldig tidlig i sesongen.

– Nå skal vi kose oss de neste dagene, vi har ikke plukket ut alle kampene vi skal se - men jeg håper og tror vi finner noen der oppe - men også nedover i seriesystemet, kanskje lavere enn nivå fire også.

I går var det altså Anfield, kamp, seier, men også et møte med tidligere manager, Roy Evans. Sistnevnte har også vært spiller i Liverpool, men da tilbake på 70 tallet. Han fikk sin debut som spiller for Liverpool i ligaen 4. mars  1970 mot Sheffield Wednesday, en kamp Liverpool vant 3-0, men karrieren på banen begrenset seg til kun 11 kamper i årene fra 1970 til 1974. Manager i Liverpool var Evans fra 28 januar 1994 til 12 november 1998

– Det kjekke med slike turer er selvsagt også at vi møter mange hyggelige folk, noe vi også i aller høyeste grad har gjort på denne turen. Vi hadde et trivelig møte med Roy Evans, mimret og tidligere tider, så det meste var i orden, sier Bergesen.

PS! Tranmere Rovers mest kjente spiller gjennom tidene er John Aldridge. Den nå 65 år gamle Aldrige spilte for Tranmere i perioden 1991 til 1998, 243 kamper og 138 mål.