Det ville seg ikke for RIL-damene, her ved Martine Gilje. Koll ble for sterke og vant semifinalen 3-0.

VOLLEYBALL:

De viste til tider mye bra, men Koll er landets beste lag. De gjør færre feil enn andre lag - og i ettermiddagens semifinale vant laget 3-0 mot Randaberg. Dermed ble det heller ikke et ekstra sett, for Koll-seieren betyr at laget er klar for cupfinalen.,

RIL-trener Espen Sørbø var naturligvis skuffet etter kampen:

– Det er klart jeg er det, men jeg vil også skryte av jentene. De viste mye bra, men det er en del rufsete innimellom. I dag er vi skikkelig skuffet, det har vi lov til, men dette er et ungt lag som skal bli bedre og bedre, lover Sørbø.

Det ble et spennende førstesett de rundt 250 tilskuerne fikk se, og et hjemmelaget som hang godt med mot Koll. Gjestene fra Oslo er et godt lag som gjør få feil. Derfor var det heller ikke rom for flere feil for hjemmelaget i kampen. RIL-damene viste gode takter, underveid i settet satt mottak bra og angrepene satt også, men det gjelder å være stabilt bar, det var ikke hjemmelaget i det første settet. Koll gjorde færre feil enn hjemmelaget og vant settet 25-23.

I andre sett var det mer forskjell på lagene - og feilene flere hos hjemmelaget. Koll ledet underveis både med tre, fire og fem poeng. Svake server, svake mottak og til dels svake angrep sendte Randaberg til sett-pause med 19-25. tap.

Kampfakta 2. semifinale NM volleyball, Randaberghallen

Randaberg - Koll 0-3   (23-25, 19-25, 18-25),

Randabergs lag:

Marthe Fredheim Lassesen, Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte.,

, dommer: Geir Vestbø, dommer: Trond Krogsæther,

,Tilskuere: 250,

Dermed hadde damene et stort press på seg, for det tredje settet måtte vinnes hvis laget skulle ta seg videre. Vant Koll 3-0, da ble de også klare for cupfinalen.

Randaberg vant første kamp 3-2, og skulle Koll vinne også tredje sett - da var saken klar. Koll vinner både kamp og tar seg til finale.

Det ble en viss temperatur i settet, men Kolle var ofte foran. Da det var 16-13 til gjestene tok Randaberg time-out.

Det var en RIL-trener som fortalte hvor skapet sto. Det fungerte nemlig ikke i spillets faser for hjemmelaget.

Utover i settet var det strengt tatt ikke tvil om hvor seieren skulle. Randaberg plukket poeng, men gjorde også feil etter feil - som svake mottak.

Randaberg forsøkte seg med en time-out da gjestene ledet 23-18, men dette var ikke lenger i deres hender.

Koll gjorde som de hadde gjort i settet, kjørte på og vant 25-19.

Randaberg er ute av cupen, for det ble Koll som tok seg til finalen.

– Det er fryktelig surt, men vi vinner mot landets beste lag. De har mer rutine, eldre spillere enn oss, men vi skal bli bedre vi også, sa Maria Dahl og Jenny Adolfsen etter kampen.

De har satt seg ned på noen stoler i hallen - og snakker om kampen.

– Jeg vet ikke hvor lenge vi kommer til å være skuffet, men vi hadde virkelig troen på dette, men så er vi til tider ikke helt med på det som skjer på banen. Det er egentlig litt rusk og småfeil som gjør vi vi taper i dag.