Før kveldens E-cup: - Jeg har vært med mot Randaberg tidligere, vinner gjerne igjen!

Når Randaberg spiller E-cup onsdag og torsdag er det to europeiske spillere på laget fra Azorene i Portugal. Den ene er fra Finland og har spilt mot Randaberg tidligere.

Jutta Riikonen er finsk, men er fulltidsproff for Clube Kaíros.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: – Ja, det har jeg gjort og jeg har også spilt her i Randaberghallen før.

Det forteller Jutta Riikonen, en av spillerne som er med på laget til Clube Kairós, laget som i kveld spiller 16 dels finale i CEV Challenge Cup mot Randaberg.

– Forrige gang jeg var med og spilte mot Randaberg, var da jeg var spiller hjemme i Finland. Min klubb da var LP Kangasala og jeg husker også godt at vi vant sammenlagt etter to kamper.

Det gjorde de, for det ble 2 x 3–0 i 2016/17 sesongen. Randaberg var da serieleder i Norge mens Riikonens klubb var på 6. plass, men også det var profesjonelle spillere.

Den samme klubben er også med i E-cup denne sesongen og spiller mot HAOK Mladost fra Zagreb, Kroatia i morgen kveld.

I Finland er volleyball en populær idrett - og da Randaberg spilte returkamp i E-cupen mot LP Kangala var det også innkalt til pressekonferanse hvor også Randaberg stilte med trener Espen Sørbø i spissen.

Clube Kaíros-spillerne gjennomførte en halvannen times lang treningsøkt i Randaberghallen i går kveld.

Men nå er det altså ikke hjemme i Finland Jutta spiller.

– Det å ha muligheten av å spille volleyball og ha det som en jobb er fantastisk kjekt. Nå spiller jeg i Portugal, i det som er min første sesong for dette laget. Det er en god klubb, flinke spillere og et godt miljø. Ikke minst er det også noen forskjellige kulturer som møtes i laget, for her er spillere fra mange verdenshjørner.

Når laget fra Azorene spiller den første av to kamper i Randaberghallen, gjør de det med spillere fra sju nasjoner. En av spillerne er fra Portugal, nemlig Kátia Silva. Hun har også erfaring fra å ha spilt mot Randaberg - som spiller for norske Stod fra Steinkjer. I 2014-sesongen spilte hun to kamper mot Randaberg for klubben som også besto av profesjonelle spillere.

– Vi har sett noe på Randaberg og vet jo at de vant mot slovakiske Nitra over to kamper. Laget virker å være bra, har flere gode spillere. Men vi har reist langt og har kommet til Randaberg for å vinne to kamper. En lang reise er ute av kroppen, vi satser på seier og godt med folk på tribunen, men vi vet at vi ikke får en lett oppgave mot Randaberg, så vi stiller skjerpet og klare for kamp, sier den finske spilleren.

Publisert: