SAMLING: Det er landets største talenter som er samlet når det arrangeres landslagsskole i regi av fotballforbundet.

I helgen var det samling for kandidater. Det er samling for J15 landslag og det som kalles for skyggelandslag. Sistnevnte er spillere som banker på døra til landslag.

Randaberg hadde med to spillere, nemlig Liv Ellen Bø og Aleksandra Katarzyna Wierzbicka (bildet over).

Begge deltok på J14-lagene som hadde samling i Fredrikstad. På de to Randaberg-spillernes lag var det med 16 andre jenter fra forskjellige klubber rundt i landet.

- Vi ønsker at spillerne skal få fotballfaglige referanser og læring som er helt avgjørende for spillere som har ambisjoner om å bli en toppspiller og spille med flagget på brystet. Og det kommer mange av de til å gjøre i årene som kommer. Noen kommer også til å spille A-landskamper, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland til forbundets nettside.

Han forteller at de beste kjennetegnes ved at de klarer å fokusere mest på læring og utvikling, og mindre på å «vise seg frem».

- Denne samlingen er bare en av mange muligheter i årene som kommer. Slipp ned skuldrene og stol på egne ferdigheter. Målet er at du kommer hjem etter samlingen med nye erfaringer og perspektiver som du tar med deg inn i treningshverdagen i klubb, er Grøttlands råd til spillerne.

De to lokale spillerne er også tatt ut til kamper med kretslaget, J14, mot Trøndelag, Vestland og Møre & Romsdal. I tillegg til de to nevnte spillerne, skal også en annen lovende spiller fra Randaberg være med, nemlig Kaja Løland.

Kampene spilles i Trondheim fra 14. april - 16. april, på Strindheim ILs anlegg.

Aleksandra Katarzyna Wierzbicka, Liv Ellen Bø og Kaja T. Løland skal delta på J14-kretslaget i trunering i Trondheim. Foto: Privat