Damene snudde seriepremieren - vant klart i Haugesund

Randabergs lag i 3. divisjon serieåpnet i snøføyka på Djervbanen, i en målrik kamp.

Randaberg-damene fikk en flott serieåpning i Haugesund.
  • Per Thime
Publisert:

FOTBALL: Det var først en frisk tur over Boknafjorden, men så kom det snø hvor muligens rød swix ville vært innafor å smørt med, men dette var fotball - og serieåpning.

Randabergs damer har før seriestart hatt en ujevn rekke med kamper - men før kveldens kamp mot Djerv 1919 mente man at her burde det være muligheter for å ta med poeng hjem.

I snøhvite drakter satte Randaberg fart fra start, for dette ville de være med på, snø eller ikke snø.

Det var imidlertid hjemmelaget som scoret det første målet i kampen, da det var spilt i 27 minutter satte Amalie Kalleland Devold sesongens første seriemål for hjemmelaget.

Bare fem minutter senere var det Randabergs tur. Julie Helgevold Mathisen har scora tidligere - og startet godt også i denne kampen. Hun utlignet til 1–1 etter 33 minutter.

Det holdt seg ikke til pause - for Djerv 1919 tok tilbake ledelsen syv minutter før lagene gikk i garderoben - og banen kanskje ble brøytet?

Julie Helgevold Mathisen utlignet til 1–1 mot Djerv 1919.

Randaberg gikk i garderoben og kom ut med friske bein og var klar for å ta opp kampen mot hjemmelaget, for det var ingen grunn til å gi seg.

Før seriestart er det inngått samarbeid mellom Randaberg og VBK. Fire spillere fra naboklubben har meldt overgang og kan spille i 3. divisjon for Randaberg. Man skal også ha felles lag i 4. divisjon denne sesongen.

Malin Sunde er en av spillerne som har meldt overgang. Hun spilte første seriekamp også hun, å takket for tilliten da hun utlignet til 2–2 etter 54 minutter. Den 17 år gamle kantspilleren er en spiller med et talent for fotball.

Sjekk flere bilder fra Erlend Mathisen

RIL-damene kjempet for poeng i serieåpningen.

Randaberg hadde ikke bare lyst på ett poeng, men gikk for å raske med seg hele potten over Boknafjorden.

Det så også bra ut, for etter 69 minutter tok Randaberg ledelsen 3–2. Liva Landsnes Jensen vet også godt fra før hvor målet står - og viste det da Randaberg tok ledelsen for første gang i kampen, og var i ferd med å snu kampen.

Fire godt fornøyde målscorere etter 5–2 seier mot Djerv 1919.

Det gjorde damene, for de var nemlig ikke ferdigspilt. Laget var ikke favoritter i serieåpningen, men de har spillere som også hever seg godt og som har blitt bedre fotballspillere.

Lotte Flatø Bugger er ei av jentene som har vokst seg bedre. Ni minutter før full tid sørget nemlig hun for at laget tok ledelsen 4–2 - og det var bare minutter igjen av kampen og en kjekkere hjemtur.

På overtid ble det også en tomålscorer for Randaberg. Laget lå under 0–1, men kom altså kraftig tilbake. Julie Helgevold Mathisen sørget for nok en scoring, hennes andre, da hun fastsatte til 5–2, minuttet på overtid.

Randaberg rodde det hele i land og tok seieren i seriepremieren på haugalandet. Damene jobba godt i 2 x 45 minutter og vinner kampen 5–2.

En flott seriepremiere og nå er neste motstander Hinna, en kamp som spilles 21. mars på Randabergs kunstgrasbane.

Randaberg-trener Kjetil Løland var selvsagt godt fornøyd med seriepremieren.

– En snødekt bane gjorde forholdene vanskelige. Vi lå under 2-1 til pause, men jentene leverte en fantastisk andre omgang og vi vinner solide 5–2. Mektig imponert over innsatsen jentene viste i andre omgang. Stolt og fornøyd, det er jeg rett og slett, sier treneren før han skal løse billett på ferja...

Publisert: