Femte strake seier for damene - på topp av eliteserien

Serieleder Randaberg var storfavoritter før ettermiddagens kamp mot KFUM Volda.

RIL-damene vant 3–0 og er fortsatt leder av eliteserien.
  • Per Thime
Publisert:

VOLLEYBALL: Det ble som ventet seier til damene da de spilte kamp fem i serien denne sesongen.

Randaberg vant kampen 3–0, men det ble ingen enkel seier, til slutt.

– Vi vinner, men dette er et lag vi må være 100 prosent påskrudd på. Det er ikke jentene hele tiden, men Volda var godt forberedt for denne kampen, bedre enn de var sist vi møtte dem. Vi ser spesielt i det siste settet at Volda kan gi oss kamp, for det nytter ikke å være 90 prosent klar, men jentene hentet seg inn og tok seieren, sier trener Espen Sørbø.

Første sett startet imidlertid best for Volda, for laget ledet 5–3 før Randaberg både servet og slo tilbake. Dasha Stuzhuk servet - og var svært delaktig i åtte strake poeng og 11–5 ledelse. Mottakene hos Volda satt overhodet ikke på det tidspunktet. det var også nok til at Randaberg reiste ifra ytterligere og laget var aldri truet i det første settet, selv om hjemmelaget slapp dem mer inn mot slutten av settet.

16 år gamle Vår Eikevik Ravndal debuterte i eliteserien på slutten av settet og var med og vant settet 25–18.

I det andre settet var det jevnt innledningsvis, men Randaberg ledet 8–5. Et par svake mottak sendte Volda inn i settet til 8–8 før Randaberg kom seg opp i 10–8 ledelse.

Volda er et bra lag, men Randaberg er og skal være et bedre lag. Jenne Adolfsen dippet inn 12–8 ledelse, da var det på tide med time-out for Volda, for laget var igjen i ferd med å falle sammen.

Tuva Aarrestad har hatt en bra sesong og var også med på notene i ettermiddag. Da hun slo inn 13–9 var laget fire poeng foran og det ble mer, for samme spiller hamret inn 14–9. Det meste tydet også på ny settseier for Randaberg.

Volda gav imidlertid ikke opp og kom tilbake. Laget blokket ned hjemmelaget ved et par anledninger og hadde gode avslutninger, noe som var nok til å knipe poeng. Randaberg tok-time out på 18–15 ledelse. Hjemmelaget var inne i en svak periode.

Det sto 18–17 før Randaberg fikk poeng. Da var det lagets ukrainske spiller på serv, en plass hun hadde gjort det veldig bra så langt i kampen. Randaberg kom seg opp i føringen igjen. Da Jenny Adolfsen blokket ned en Volda-spiller ledet hjemmelaget 22–18.

Randaberg fikk settball etter en nettberøring fra en Volda-spiller. Maria Dahle servet og etter ettermiddagens lengste ballveksling vant Randaberg settet 25–19.

Dasha Stuzhuk bidro bra på serv fra Randaberg. Det samme gjorde den ukrainske spilleren blant annet i blokk. Hun var lagets beste spiller.

Randaberg hadde dette i sin hule hånd, selv uten å ta ut sitt beste. Wilde Jakobsen slo inn 4–0, før det ble time-out på 5–0 til hjemmelaget. Alt tydet dermed på nok en settseier og Randabergs femte strake seier i eliteserien.

Volda kom tilbake, for hjemmelaget rotet, blant annet hvor leggene virket for lave. Voldingene tok seks strake poeng, mye på grunn av slurv fra hjemmelaget. Settet var snudd og Volda ledet 6–5.

6–5 ble til 6–6 da Tuva Aarrestad fikk et godt legg og slo inn poeng. Deretter blokket Dasha Stuzhuk inn det neste poenget. Randaberg skrudde opp tempoet en smule og var tilbake i ledelsen, 8–6.

Det holdt seg jevnt, men med Randaberg foran. Laget ledet 14–12, men en god blokk fra Volda sørget for at laget var poenget bak på 14–13.

Randaberg var ujevne - og laget settet egentlig unødvendig spennende. 14–13 ble til 16–16 og hjemmelaget tok time-out.

En ørliten tale fra trener Espen Sørbø hjalp. Laget tok ledelsen igjen, 17–16. Tuva Aarrestad hamret inn 18–17 ledelse før Volda utlignet igjen etter svakt RIL-forsvar.

Det samme skjedde da Volda tok ledelsen 19–18. Mottakene satt ikke og det gjorde heller ikke angrepene fra hjemmelaget.

Hjemmelaget kom tilbake, det ble 20–20 da Live Sørbø dippet inn et poeng. Randaberg var på vei tilbake, tok ledelsen 21–20 og 22–20. Da tok Volda time-out. Randaberg var i ferd med å avslutte på en bedre måte enn det hadde gjort hittil i settet.

Dasha Stuzhuk fortsatte på serv og gjorde det bra. Maria Dahl smashet inn 23–20 ledelse. En solid og saftig blokk gav Randaberg matchball på 24–20.

Den ble misbrukt, men det var fortsatt muligheter på 24–21. Jenny Adolfsen sørget for det siste poenget, for Randaberg vant 25–21 og kampen 3–0.

Dermed er Randaberg ubeseiret etter fem kamper. Randabergs beste spiller i dag var Dasha Stuzhuk. Hun plukket godt med poeng og viste stor klasse, blant annet i blokk. Tuva Aarrestad var best på poengscoren og noterte seg for 21 poeng.