Damene feide all motstand av banen - solid seier i Volda

Randaberg reiste med ni spillere til helgens to bortekamper. I ettermiddag er den første kampen spilt, det ble en enkel seier for damene.

Damene var godt fornøyd med 3–0 seier i Volda.
  • Per Thime
Publisert:

VOLLEYBALL: Randaberg var favoritter, men innledningsvis i en ny sesong kan det også være noe nervøse takter fra lagene.

Randaberg vant kampen til slutt 3–0, men hjemmelaget yppet seg litt, spesielt i det første settet.

Hjemmelaget ledet 3–1 før Randaberg kom mer med. Det holdt seg jevnt, men så reiste Randaberg i fra på 9–0 og gikk opp i 14–9 ledelse. Hjemmelaget var etter dette aldri i nærheten i første sett, så det ble etter hver en meget enkel settseier, 25–13, noe som er ren utklassing.

I det andre settet kunne det virke som hjemmelaget virkelig hadde fått kjørt seg i forrige sett. Skuldre høyere enn taket i hallen er ingen god kombinasjon. Randaberg gjorde akkurat som de ville innledningsvis og utover i settet. RIL-damene valset over Volda, ledet 4–0, 8–2 og 17–5.

Det kunne altså se ut til å gå mot en solid settseier, men så tar man kanskje noe enkelt på det og slipper hjemmelaget litt inn igjen i kampen. Volda plukket poeng og kom seg opp på 10–17 før Randaberg igjen tok poeng. RIL-damene hentet seg seg, hamret inn poeng og vant også det andre settet enkelt. Da siste ball var i gulvet hadde laget vunnet settet så klart som 25–16.

Maria Dahl (bakerst), Wilde Jakobsen og Karoline Nore spilte alle da Randaberg vant borte mot KFUM Volda.

Mye tydet altså på at det da var ett sett igjen, for etter å ha vunnet de to første settene klart, så kunne vel ikke dette gå galt i tredje sett?

KFUM Volda knep det første poenget i tredje sett, men når Randaberg tar de fem neste, da var det opp i 5–1 ledelse og alt så greit ut.

STATISTIKK FRA KAMPEN SER DU HER

Hjemmelaget hadde imidlertid ikke gitt opp, for den «farlige» 2–0 ledelsen kan også gjelde i volleyball.

Hjemmelaget hang bra med og kom opp i ryggen på Randaberg. RIL-trener Espen Sørbø tok time-out da Volda bare var poenget bak, på 12–13.

Damene hevet seg etter dette og tok flere raske poeng og var tilbake i klar ledelse, 16–12. Da var det hjemmelaget som tok seg time-out, for laget var i ferd med å tape både sett og kamp.

Selv om Volda knep noen poeng her og der, så var det slik at Randaberg hadde god kontroll på hjemmelaget. Det tredje settet ble også vunnet, men hjemmelaget gav seg ikke, men Randaberg hadde bra kontroll, men måtte ta time-out på ledelse 24–21.

Da Volda servet for nytt poeng slo Randaberg tilbake og vant det neste poenget. Dermed ble det 25–21 og 3–0 i kampen.

Statistikken fra kampen er også klar. den viser flere spillere som markerte seg for Randaberg. På oversikten er det Maria Dahl som er øverst med 18 poeng. På de neste plassene på poengskalaen finner vi Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Live Sørbø og Dasha Stuzhuk.

Publisert: