SPORT: Han hadde gledet seg til 52 kilometers slit over fjellet, men like før 09.00 ble årets Sesilåmi avbrutt. Randaberg var 13 påmeldt Sesilåmi, en av dem var Ole Rygg. Randabergbuen var i pulje 1 og skulle begynne 09.00, sammen med Cato Nilsen stod Rygg klar ved målstreken.

— For meg blir dette for aller første gang, men jeg har hatt lyst tidligere også, men for to år siden var det reinsdyr i løypa som førte til avlyst renn, sa Rygg før løpet.

Det skulle bli hans første Sesilåmi, men på grunn av været ble skiløpet avlyst. Rennet har vært avlyst fire ganger tidligere; i 1979, 1995, 2010 og 2013. I år var det totalt 630 påmeldte til Sesilåmi som tyder: SEtesdal til SIrdal LÅMI(løypa).

NavnFra
Herbjørn VestvikRandaberg
Hans BøRandaberg
Hans I BøRandaberg
Stig ØstbøRandaberg
Ole RyggRandaberg
Geir H TungeRandaberg
Arnhild HellandRandaberg
Tord HellandRandaberg
Alf Arne RannestadRandaberg
Hans Kristian GravdalRandaberg
Tomas TorgersenRandaberg
Erlend HagaRandaberg
Kent Arild SolaRandaberg

Vi pratet med Ole Rygg nylig, som kunne fortelle at han gikk i mål, men at selve avlysningen var en skikkelig nedtur. I stedet for konkurranse ble det en fin tur over fjellet for randabergbuen.

— Skuffende, men for så vidt forståelig når vi så hvordan det var på fjellet. Men avlysningen kom alt for sent. Jeg har ikke tenkt å gi meg og kommer til å melde meg på neste år, sa randabergbuen etter han fikk beskjed om at løpet var avlyst.

Til Aftenbladet sier Ørjan Ravndal, daglig leder i Sesilåmi at det på grunn av motgang som reinsdyr i løypa, dårlig vær og pandemi er usikkert om det blir flere renn. Til dette har Ole Rygg følgende å si;

— Det er for så vidt helt forståelig. Med deltakertallet i år virker det som mange var skeptiske i utgangspunktet etter to år uten renn og årets avlysning kan nok gjøre at enda flere faller fra. Å stå opp på natten, sitte på en buss i fire timer for så å oppleve at rennet blir avlyst rett før start på grunn av et vær som i stor grad var meldt lang tid i forveien. Det er skuffende.