VOLLEYBALL:

Søndag ettermiddag blir Randaberghallen etter dagens regler fullsatt. Det betyr at over 300-400 tilskuere kan være i hallen når RIL-damene skal forsøke å ta seg til cupfinalen. Utgangspunktet er godt, for i første kamp ble det 3-2 seier borte mot Koll.,

Det var en overraskelse.

Når laget søndag inntar parketten i Randaberghallen, gjør de det med forhåpninger og altså et godt utgangspunkt. 3-2 seieren i første kamp var selvsagt en lagseier, men et par spillere sto ekstra fram.

En av dem var Rugile Lavickyte. 20-åringen med en smashrekkevidde på 308 hamret inn poeng etter poeng. Hun var blant de alle beste, men det var også hele laget som sto fram da det gjaldt.

– Det ble en fantastisk kamp til slutt, vi vant og har et godt utgangspunkt. Men det er altså ikke noe som er avgjort, for vi starter på 0-0 og Koll er ute etter plass i cupfinalen de også, sier Lavickyte.

Det er imidlertid også Randaberg.

–Vi vil til cupfinalen og er svært tent foran kampen. Jeg var med i cupfinalen da jeg var 17 år, med litt spilletid da vi tapte mot Førde. Nå er vi klare for å virkelig gi et godt forsøk på søndag, men vi vet vi må spille på vårt absolutt beste nivå.

Når Randaberg er der - på sitt beste, da er de unge damene vanskelige å slå.

– Vi øver hele tiden på å bli bedre, noe jeg synes vi også blir. Vi er et ungt lag som ennå kan lære mye, men vi er på god vei - som vi viste forrige helg i den første semifinalen.

Tenning, fokus og adrenalin var inngang til den første semifinalen, og kan fort bli det igjen.

– Da gjelder det for oss spillerne å finne balansen som gjør at vi klarer å være der vi skal i alle settene. Vi har i noen kamper vist at vi slipper oss ned litt, noe vi også gjorde mot Koll sist. De ledet jo 23-11 i det ene settet, men vi klarte å snu på en mesterlig måte. Vi må unngå å komme så langt bak i søndagens kamp.

I den første semifinalen var søstrene Maria og Emily Poole ute på grunn av sykdom. Begge er tilbake til søndagens kamp, noe som betyr at en bred tropp har flere å spille på.

– Jeg fikk mye spilletid sist og håper jo selvsagt på det igjen, men som du sier, det er stor konkurranse om plassene på laget i hver eneste posisjon. Når det er sagt så gikk det jo veldig bra for egen del, så jeg må jo si at jeg både håper og tror på plass i startoppstillingen.

20-åringen har til tross for sin unge alder allerede opplevd litt av hvert som volleyballspiller. Cupfinale som 17-åring, men hun har også vært proff, sammen med Vilde Sørbø i Bundesliga. I 20/21-sesongen fikk hun registrert flere kamper for Ladies in Black Aachen.

– Målet er hele tiden å ta et steg videre, men det må trening til. Vi trener mye i dag, men jeg er klar for å trene enda mer for å ta nye steg. Heldigvis er jeg i en klubb hvor det er et supert miljø og ikke minst spillere, ledere og trenere som hele tiden vil bli bedre. Vi er et ungt lag - med mye bra foran oss, så hvorfor ikke bare ta Koll på søndag, så har vi klart ett av målene, nemlig å ta seg til cupfinalen igjen.

Hun lover å gi alt.

– Jada, dette er en stor kamp for hele klubben. Vi håper og tror på god stemning i hallen søndag. Vi skal gjøre vårt for at det blir en fin 3. søndag i advent.