SPORT: I september 2020 starter arbeidet med å totalrenovere grusbanen ved Grødem skole. Det var starten på et nytt kapittel for uteområdet ved Grødem skole.

På kort tid skulle uteområde gjøres om til en idrettspark full av friidrettsaktiviteter, lek og fotball, et såkalt FriFot-anlegg, men det skulle gå to år lengre enn planlagt før anlegget var helt ferdig.

Slik så det ut på Grødem før anlegget ble totalrenovert, da hadde det ikke fått en oppgradering siden 1975. Foto: Arkivbilde

Planen var at anlegget skulle stå ferdig høsten 2020, og det kunne lenge se ut til at det ville gå etter planen, men så kom pandemien og skapte trøbbel. Dette resulterte i en rekke forsinkelser og utsettelser.

Selv om grunnarbeidet og gresset var ferdig november 2020, tok det lang tid før tartandekket var på plass og oppmerkingen var fullført.

— Vi var da kommet for sent på året for at en kunne legge dekket og det ble bestemt utsatt til våren 2021. Som kjent ble det nedstengninger og vanskelig å få inn arbeidskraft fra Tyskland for å utføre dette. Så de kom først i gang sommeren 2022, forteller Idar Kolnes Goa til Randaberg24.

Det skulle ta to år før beskjeden om at anlegget åpner «i morgen», kom fra Idar Kolnes Goa på teknisk drift.

Da Randaberg24 var en svipptur innom kunne man se at oppmerkingen var fullført.

— Endelig er oppmerkingen av løpebanen, basketballbanen og volleyballbanen utført. Vi vil i løpet av morgendagen fjerne sperringene og åpne banene for bruk. Så da kan alle som ønsker benytte det flotte området. Det vil også komme sand i hoppegropen i nær fremtid, skriver Goa lykkelig til Randaberg24.

Kommunen sier klart: Ta fram løpeskoene og slå dere løs på FriFot-anlegget i morgen.