Trøblete start på FriFot-anlegget: – Ikke bruk dette mens arbeidet pågår

  • Per Thime
Publisert:

GRØDEM SKOLE: – Arbeidet med siste del av anlegget er i gang, men det er ikke uten noen problemer.

Det forteller Idar Kolnes Goa i Randaberg kommune til Randaberg24.

Problemene er at barn/unge tar seg inn på området i forbindelse med at arbeidsdagen er avsluttet for de tyske arbeiderne. I store deler av helgen var det flere eksempler på det, noe som skaper ekstra arbeid.

– Det å lage et slikt tartandekke rundt banen er en nøye jobb man skal utføre. Arbeiderne har holdt på i flere dager med underlaget, men deler av arbeidet har de måtte ta på ny, fordi barn/unge har tatt seg ut på der de har jobber. Dermed blir det skader og jobben må gjøres på nytt. Det er brukt ulike midler i jobben, som at man har brukt primer på underlaget. Når man så beveger seg ut på blir det problematisk. Det koster ekstra jobb og penger for å få banen ferdig.

I verste fall kan det også bli utsatt åpning av banen. Det skal lite til før det blir skadet, for bare det å bruke sykkel skader underlaget.

SKADER: Bare det å bruke sykkel på underlaget gjør skader og fører til ekstra arbeid

– Ja, det kan skje, men vi håper og tror at alle andre enn de som jobber der holder seg unna i anleggsperioden. Når dette er ferdig, da skal det imidlertid være full aktivitet igjen. På området er det nå også satt opp sperrebånd. La arbeiderne få gjøre jobben sin, så blir anlegget ferdigstil og kan tas i bruk for skikkelig.

  1. Sport