VOLLEYBALL: Det ble sent, men godt før herrelaget kom i gang med sin første kamp. Klokken 21.10 startet kampen mot Øksil.

Til tider leverte nemlig Randaberg en meget bra kamp mot Øksil. At Randaberg skulle vinne var ikke overraskende, men at det skulle bli 3–0 var ikke helt ventet, men det ble det.

Det betyr at laget også tok et langt steg mot «Final Four» i Randaberghallen neste helg, men det er to kamper igjen å spille i Bergen denne helgen. Åpningskampen, den var lovende.

Øksil var altså motstander i kveldens kamp i Åsane Arena i Bergen.

Det første settet var av det meget jevne slaget, lenge. Det sto 15–15, men så rykket Randaberg og ledet 18–15. Da hadde Randaberg fått en bra ledelse etter viktige poeng. Settet ble vunnet til slutt, med sifrene 25–20, etter at Øksil avsluttet med en serv i nettet. En god start for Randaberg. Håvard Aarrestad hadde flest poeng i første sett av Randabergs spillere.

Kjetil Riisland plukket poeng for Randaberg. Foto: Arkivbilde, Per Thime

I det andre settet fikk Randaberg en flott start og ledet 5-1, blant annet etter serve ess fra Gøran Rønneberg, og gode avslutninger fra Tommi Silventoinen og Håvard Aarrestad. Øksil kom seg etter hvert og hentet inn poeng etter poeng. Det jevnet seg ut på 8–6 ledelse til Randaberg.

Det ble et ujevnt sett fra begge lag, men Øksil gjorde flere feil innledningsvis. Lagets beste spiller, Isak Helland-Hansen plukket poeng etter poeng, men han treffer heller ikke på alt han får servert. Det førte til to tap av poeng og time-out på 14–9 til Randaberg.

På det tidspunktet hadde Randaberg kontroll på Øksil.

Randaberg hadde kontroll, men mistet kontrollen. Øksil hamret nemlig løs mot Randaberg og leverte godt angrepsspill og kom seg helt opp i ryggen. Randaberg ledet 20–19 da trener Kevin Ces tok time-out.

Håvard Aarrestad slo inn poeng og da var det 21–19 ledelse. Men, det var ikke over.

Det ble nemlig også slik:

* 21–20

* 21–21

* 22–21, smash fra Rune Berg

* 23–21, serve ess, Håvard Aarrestad

* 23–22, smash Loftesnes

* 24–22, smash, Rune Berg

Da var det settball, men den ble avverget og det sto 24–23.

Den tok Randaberg - og Rune Berg seg av. 25–23 vant Randaberg, men settet satt unødvendig langt inne, men 2–0 ledelse.

Rune Berg spilte, tok noen poeng og Randaberg vant. Foto: Arkivbilde, Per Thime

I det tredje slo også Randaberg til med en god start og ledet 4–1, og det økte mer. 13–7 sto det da Håvard Aarrestad smashet inn sitt 16 poeng i kampen. Aarrestad leverte nok en gang fra øverste hylle.

Nok en gang jevnet det seg noe ut, men Randaberg hadde tilsynelatende bra kontroll og vandret mot 3–0 seier og en god start på kvartfinalerunden i sluttspillet.

Men, så rusket det, for Kjetil Riisland smashet feil to ganger og da ledet laget bare 17–16 og Øksil var med for fullt. Da tok laget time-out for å hente seg inn.

Håvard Aarrestad sørget for 18–16 ledelse, før Øksil reduserte igjen.

Det var ikke over, og videre var det slik i 3. sett:

* 19–17, Aarrestad, smash

* 19–18, feil smash, Maaseide

* 20–18, smash, Aarrestad

* 20–19, smash, Helland-Hansen

* 20–20, smash, Loftesnes

* 21–20, smash, Aarrestad

* 22–20, blokk, Rune Berg

* 22–21, smash, Helland-Hansen

* 23–21, smash, Rune Berg

* 23–22, smash, Loftesnes

* 24–22 feil smash Øksil

Da var det matchball for Randaberg på 24–22 ledelse. Før det tok Øksil time-out.

Randaberg tok det - Gøren Rønneberg blokket og sikret det siste poenget i 3–0 seieren.

PS! I en annen kamp vant NTNUI meget overraskende mot TIF Viking. Bergenserne var på forhånd favoritter i denne kvartfinaleserien, men NTNUI vant 3–2 i kveldens første kamp.