SPEEDWAY: Tommy Thu, speedway-kjører fra Randaberg, var med på laget til Elgane som gikk til topps under ligamatchen i Drammen lørdag.

Det skjedde imidlertid ikke uten drama.

– Nei, det kan man nok si. Det startet bra, men i det ene løpet gikk det galt, sier han til Randaberg24.

Det var i det 3. heatet uhellet var ute. Det endte på sykestua.

– Vi kjempet om 2. plassen i heatet. En svensk fører, innleid til Oslo Speedway, tok starten. Jeg kjempet meg inn og i andre runde lå vi side om side. I den ene svingen kjørte jeg forbi, men fikk for mye skrens og sladd. I utgangen av svingen kom svensken kjørende rett i meg.

Det opplevdes dramatisk.

– Jeg husker bare at det smalt kraftig og at jeg plutselig lå der på bakken og skrek etter luft. I minst 10 minutter lå jeg der - og var da usikker på hva som hadde skjedd, for mye av det som skjedde var visket bort der og da, forteller han videre.

Foto:  Amund Godager, arkivbilde

Det kom ambulanse til banen, han ble sjekket for skader.

– Det endte med hjernerystelse, brist i flere ribbein og forstuing i den ene hånden. Der og da ville jeg fortsette, men jeg skjønner jo at det ikke ble slik.

Det ble seier til Elgane under stevnet, på banen i Drammen som hadde sitt første løp siden 2012.

– Fantastisk god og teknisk bane som passet meg godt! Men det kunne gått verre etter som det vitnene sa da jeg gikk over ende, for det så ikke godt ut sa de. Sånn blir det av og til når en vil kjempe til siste slutt, avslutter han - før han nå må ta seg en pause fra kjøringen på grunn av skadene etter helgens match.