VOLLEYBALL: Randaberg havnet bak, tapte det første settet, men slo kraftig tilbake i toppkampen borte mot Koll.

For de neste tre settene var det Randaberg som vant, og det etter tidvis mesterlig spill fra laget. Mesterlig kan det også bli, for 3–1 seieren i dag fører til at seier mot Oslo Volley i morgen, med 3–0 eller 311, da er laget seriemestre.

Tidvis spilte Randaberg-damene en av sine aller beste kamper for sesongen og viste hvorfor laget allerede søndag kan bli serievinnere. Mange viste seg fram, men vi kommer ikke utenom Wilde Jakobsen. Hun alene sto for nærmere 30 poeng i kampen.

Hele 25–15 vant Randaberg det fjerde og siste settet, noe som er ren utklassing. 3–1 mot Koll er et meget sterkt resultat på bortebane.

Statistikk ser du her

Under kan du ser om hvordan kampen var.

I første sett fikk Randaberg en fin start og kom seg opp i 2–0 ledelse før Koll fikk sitt første poeng. Det luktet en jevn kamp av dette og innledningsvis var det Ariel Vaigafa og Wilde Jakobsen som sørget for de første poengene.

Hjemmelaget fikk det ikke helt til, smashet svakt og Randaberg fikk 6–3 ledelse, som ble til 7–3 ledelse. Karoline Nore var ikke med forrige helg, men på banen fra start i dag og sørget for serve ess da laget ledet 8–3. To kjappe serve ess og oppstillingsfeil sendte Koll inn i settet for full fart. Randaberg var foran, men bare med 8–6 ledelse.

Koll kom til hektene, overtok initiativet etter en treg start. Laget fungerte bedre, blokket godt og avsluttet bra. Det førte laget opp i 14–13 ledelse og Randaberg tok time-out.

Randaberg slo tilbake - for Ariel Vaigafa hamret inn 14–14 og Wilde Jakobsen sørget for 15–14 ledelse. Lagene vekslet på å lede, men Renate Bjerland og Koll fikk 19–16 ledelse, og det så slettes ikke bra ut for Randaberg.

Men, det var ikke sluttkjørt, for Randaberg kom seg tilbake og reduserte, det sto 19–18 til Koll. Kaja Markhus Flatekvål slo til med to poeng og da sto det 20–20 og da var det Koll som tok time-out i en meget viktig fase av det første settet.

Videre var det slik:

* 21–20, Koll, smash

* 22–20, smash

* 22–21, smash, Jakobsen

* 23–21, smash feil, Randaberg

* 24–21, smash feil Randaberg

Randaberg gikk mot tap, to poeng røk etter feil smash fra Wilde Jakobsen. Da fikk Koll settball på 24–21 ledelse.

Koll tok settet hjem og vant 25–21 og hadde dermed et godt utgangspunkt.

I det andre settet kom også Randaberg bra i gang og ledet 3–1, før det sto 3–3. Wilde Jakobsen sørget for 4–3 ledelse, men også dette ble jevnt innledningsvis.

Settet var selvsagt viktig for Randaberg å vinne, for med tapt sett, da ville det bli meget vanskelig å vinne kampen mot et så sterkt lag som Koll er.

Wilde Jakobsen var så langt i kampen den spilleren som hadde plukket flest poeng hod de to lagene. Da hun sørget for 14–12 ledelse var det hennes 14 poeng i kampen, men det var langt fra over, verken sett, poeng eller kamp.

Randaberg var i skuddet nå, kom seg opp i 16–13 ledele og det så nå bra ut.

Men kunne det holde inn?

Dasha Stuzhuk sørget for 17–14, men Koll var aldri langt bak og plukket poeng igjen.

* 23–17. smash Maria Dahl

Det gikk mot en fin setteseier for Randaberg. Solid og mye bra ble vist, i forsvar og angrep.

Dasha Stuzhuk sørget for settball da det ble 24–18. Da Koll smashet feil var det klart, Randaberg vant settet så klart som 25–18.

Wilde Jakobsen leverte mange poeng, som vanlig for Randaberg. Foto: Arkivbilde

Da var det tredje sett. Da Wilde Jakobsen sørget for hennes peng nummer 17 sto det 2–2 på lystavla i Kringsjåhallen.

Randaberg fikk en bra start. To serve ess fra Kaja Markhus Flatekvål og det sto 5–2, som ble 6–2 da Maria Dahl slo inn nok et poeng. Egentlig en drømmestart på settet.

Koll tok time-out på 6–2 til Randaberg, trolig for en god grunn.

Wilde Jakobsen spilte en meget bra kamp og hadde god utteling. Hun sørget for 7–2 ledelse, men - det var lenge igjen til 25 poeng.

I øyeblikket var Randaberg-damene i slaget og serverte og serverte, i form av serve ess og solide smasher. Randaberg var gode da de ledet 10–4.

Koll var nede for telling, men ikke så lenge. Laget plukket to poeng, kom seg opp til 5–11 før Randaberg kom seg foran til 12–5 da Wilde Jakobsen sørget for poeng, det som var hennes 20 poeng i kampen, men det var bare så langt.

Koll kom tilbake, for det tok inn poeng. Da det sto 14–9 ble det time-out for Randaberg.

* 19–16

En god start var det lenge, men Koll kom tilbake. 19–17 ble det og det var full kamp igjen etter at Randaberg hadde ledet 17–12 og burde avgjort.

Randaberg tok time-out på 19–18 ledelse, men nå var det Koll som hadde kjempet seg tilbake etter en meget svak start på settet.

Karoline Fauske sørget for 20–20, og hjemmelaget var i ferd med å ta over settet. Da gjorde Randaberg to bytter på laget.

Ariel Vaigafa takket for tilliten ved å gi Randaberg 20–19 ledelse, et viktig poeng. Så ble det 20–20 etter smash fra Karoline Fauske.

Det så altså ut til å bli en grei seier på settet, etter en solid ledelse midtveis i settet. Men Koll slo seg altså tilbake og det ble jevnt. Randaberg ledet 22–20, 23–21 og fikk settball på 24–22.

Første settball ble avverget, og det ble også forsøk to. Da sto det 24–24. Wilde Jakobsen sørget for et nytt forsøk da det ble 25–24. Ariel Vaigafa sørget for settseier da hun slo inn det avgjørende poenget til 26–24 seier. Randaberg hadde snudd kampen.

Med seier i fjerde sett så var det tre poeng for Randaberg. Skulle Koll vinne, så var det minst ett poeng for Randaberg, for da ble det et femte og avgjørende sett.

Innledningsvis var det selvsagt jevnt. Flere spillere havnet på poenglisten, men i denne kampen var det Wilde Jakobsen som var kampens «slugger». Innledningsvis i det fjerde settet hadde hun stått for 25 av Randabergs poeng så langt i kampen, men ferdig var hun ikke.

* 11–16 smash, Karoline Nore

Da Karoline Nore satte inn 17–11 ledet Randaberg klart og burde ta dette settet og kampen hjem. Wilde Jakobsen sørget for 18–11 fra et serve ess fra Wilde Jakobsen - og da det ble 19–11 ble det time-out for hjemmelaget.

Dette virket å være i boks, mot laget Randaberg tapte mot i cupfinalen tidligere dette året.

Hele 21–13 ledet Randaberg og cruiset faktisk mot settseier - og kampvinnere. 22–13 ble det da Dasha Stuzhum leverte poeen og laget var bare tre poeng fra seier i kampen.

Det hele var nemlig avgjort, men Koll fikk poeng - men Randaberg hadde i bunn og grunn meget god kontroll på hjemmelaget. Hele 25–15 vant Randaberg siste sett.