JENTEDAG: Det ligger an til en flott ettermiddag i Randaberg Arena lørdag. Det er nemlig jentedag på gang hvor det er en god del påmeldte allerede.

– Denne dagen er for jenter som vil være med i Randaberg fotball, dette gjelder både spillere eller de som kan tenke seg en rolle i støtteapparatet eller som trener for et lag. På jentedagen legger vi opp til ulike fotballaktiviteter som er styrt og veiledet av kvinnelige fotballspillere/trenere, sier Camilla Espedal Flokketveit.

Hun forteller at de har et håp om 100 jenter på banene i ettermiddag. Jentedagen er blitt arrangert i flere år, og dette er blitt gjennomført for å få litt ekstra oppmerksomhet rundt de jentene som allerede er i klubben, men også for å rekruttere flere jenter.

– Dette året ønsker vi å arrangere en dag der vi kun har jenter på banen. Dette betyr at vi skal ha jenter som instruktører og som kan veilede de yngre spillerne i klubben. Tidligere år har ofte mannlige trenere hatt regien. Vi har mange flinke trenere og spillere i Randaberg fotball, men vi ønsker flere jenter både på og utenfor banen. Randaberg fotball har både et A-lag og et rekrutteringslag for jenter og en del av disse skal bidra på jentedagen. Disse fungerer som gode forbilder for de yngre spillerne og en slik dag kan kanskje motivere de yngre spillerne til å fortsette med fotball.

Randaberg har også spillere som forlater klubben - til fordel for spill i andre klubber.

– Vi vet også at vi har flere jenter som har spilt fotball i Randaberg fotball i barne- og ungdomsårene, men som har valgt å satse videre og som i dag spiller på et høyere nivå. Dette året har vi valgt å invitere noen som til daglig spiller i Viking og Klepp som også skal være med å bidra på jentedagen. Alle disse jentene har spilt i Randaberg tidligere.