Vippet serielederne ned fra tabelltoppen - knep poeng i sesongens beste kamp

Lasse Hamre kan håndball og er en viktig spiller for Randaberg. I kveld var han solid, scora to ganger og viste klasse  i forsvar.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

HÅNDBALL: Nei, det var ikke Randaberg-herrene som var favoritter før kampen. Dette var topp mot bunn - sånn i utgangspunktet.

Men, Randaberg hadde overhodet ikke tenkt å gi seg uten kamp. Laget har gjennom sesongen vært ustabile, men i torsdagens kamp viste spillerne at det bor noe bra i dem. Her var det nemlig ingen grunn til å ha respekt eller gi noe som helst ved dørene til serielederne, før kampen - Tastavarden.

Randaberg tok ledelsen 1–0 hvor lagets toppscorer Jarand Lein nok en gang satte standarden.

Hjemmelaget hang med stort sett hele tiden, bortsett fra en ørliten periode i første omgang hvor Tastavarden stakk av, men ikke med mer enn 6–3 ledelse. Målfest ble det aldri, for her var det tett bakover hvor det også var to gode keepere, men også solid jobb i forsvaret, også hos Randaberg.

Jevnt var det altså og da første omgang var over så var det knapp ledelse til Tastavarden med 7–5 ledelse i en til da lite målrik kamp.

Sjekk flere bilder fra kampen

I andre omgang var det ikke så ulikt - for lagene fulgte hverandre tett, men på et tidspunkt scoret gjestene flere mål og ledet 13–10, litt av årsaken til det var tålmodighet i angrep for Randaberg, eller mangel på det i noen minutter.

Randaberg-herrene hevet seg imidlertid og skjønte at motstander Tastavarden var et lag de kunne hamle opp med.

Randaberg tok igjen med mål etter mål og kom seg opp på 13–13 før gjestene igjen fikk to måls ledelse 15–13.

Randaberg gav seg ikke, Lasse Hamre reduserte til 14–15 og Sondre Vestnes utlignet til 15–15 og det gjensto ennå nærmere to minutter.

Under ser du kampens siste spilleminutt hvor det altså lå spenning i luften.

Jarand Lein ble toppscorer for Randaberg, men han er også høyt oppe på toppscorerlista i divisjonen samlet sett. I kveldens kamp ble det sju scoringer.

Men, flere mål ble det ikke - Randaberg klarte å knipe ett poeng mot det som var serielederne, men som etter kampen er på 2. plass etter at Åkra vant sin kamp.

Spillerne var fornøyd, for dette var sesongens beste kamp for laget.

– Dette var sinnsykt bra, rett og slett. God positivitet i laget, gode til å backe hverandre opp både i angrep og i forsvar, sa Lasse Hamre etter kampen.

Trenerne var også godt fornøyd - og i kveld fikk trenerduoen også hjelp fra Renee Baardsen, som kom med gode innspill underveis i kampen.

– I dag er vi veldig fornøyd med hele kampen. Vi spiller vår beste kamp for sesongen, i forsvar, jobber sammen som et lag i 60 minutter og fremover er det også mye å være stolt av. Vi gir oss aldri og tar sjansene vi får, sier Tiril Elise Jacobsen.

Oda Skråmestø sier det slik:

– Er superfornøyd med gutta boys i dag. De spiller en utrolig god forsvarskamp og løser det også veldig bra i angrep. Vi hadde fortjent to poeng, men vi ødela i det minste tabelledelsen til Tastavarden og vant ett poeng.

Sondre Vestnes Knudsen  scoret kampens siste mål for Randaberg i 15–15 kampen mot Tastavarden.