VOLLEYBALL: Laget heter Kairos Ponta Delgada, kommer fra Portugal, men ei øy langt ute i Atlanterhavet, nemlig Azorene.

I formiddag kom laget som Randaberg-damene skal spille mot, til Viste Strandhotell, langt borte fra øya hvor det i dag er opp mot 20 grader varmt. Til Randaberg kom laget, hovedtrener og flere assistenter.

På Viste var det rundt 0 grader og ganske uvant kost for spillerne, eller for noen av dem. Det var til og med snø i luften.

– Om det er kaldt? Tja! Jo, det er litt annet enn det vi kom fra hjemme på Azorene, sa et par av spillerne ved ankomst Viste Strandhotell i formiddag.

Laget innlosjeres på Viste mens de er på Randaberg. Foto: Per Thime

Med på turen er det 11 spillere, men bare en av spillerne har pass fra Portugal. De andre 10 spillerne kommer fra Brasil, Argentina, Canada, USA, Mexico og Finland. Sistnevnte spiller fra Finland er i klubben på den første sesongen. Tidligere er Jutta Riikonen kåret som årets spiller i Østerrike.

Lagets eneste spiller fra Portugal heter Katia Helena Oliveira, blokkspiller på 1,84. Hun er vant med vinterlige forhold, for Oliveira har kjennskap til norsk volleyball fra tidligere.

I sesongen 2014/2015 spilte hun nemlig for Stod Volley, ett lag som også på det nærmeste var profesjonelle og hadde mange, mange utenlandske spillere på laget. Stod kom forøvrig fra ei lita bygd i Steinkjer kommune. Stod Volley vant eliteserien i volleyball for kvinner i Norge i 2012, 2014 og 2015, og kom på andreplass i 2013.

I den hjemlige serien er det 14 lag som deltar. Randabergs motstander over to hjemmekamper er på 5. plass for øyeblikket. Laget tapte 2–3 mot Benfica på vei til Randaberg i siste seriekamp.

Laget fra Portugal skal trene i Randaberghallen senere i kveld, mens den første kampen spilles i Randaberghallen onsdag kveld klokken 19.00.

Dette er lagbildet og noen av disse spillerne er med til Randaberg. Foto: fpv-web.dataproject.com