Leder i RIL Fotball Frode S. Lindboe.

Fotball: Norges Fotballforbund kom ut med en pressemelding om at seriespillet i breddefotballen avlyses. Da Randaberg24 tok kontakt med Frode Lindboe, ga han uttrykk for skuffelse, men også forståelse for avgjørelsen.

– Dette er som ventet, men også helt fornuftig. Nå har vi ventet så lenge, men slik som ting er nå  har blitt er det helt nødvendig å avlyse sesongen. Vi var strengt tatt i ferd med å avslutte sesongen og da er det vanskelig å få et fair og rettferdig opplegg i divisjonsnivået med opprykk og nedrykk for lagene. Det har ligget i kortet at dette skulle skje, sier han.

Selv om det settes en strek over seriespillet er det et ørlite håp om at A-laget innen rimelig tid kan starte med kontaktspill og komme i gang med turneringspill og treninger igjen. Det vil hjelpe på motivasjonen, tror Lindboe.

– Men de eldste spillerne sliter med motivasjonen og holde tritt. Vi håper på normalt seriespill neste år, sier han.

– Hvilke konsekvenser vil dette få for A-lagene, blant herrelaget og damelaget?

– Vi frykter at flere kommer til å slutte. Treningsfremmøte har gått ned blant de eldste, både på damesiden og herresiden, sier han og forteller at han er lagleder for damelaget der to av hans døtre spiller.

Fremdeles er det noen spillere som møter på trening. Det er Lindboe tilsynelatende glad for.

– Det er mange som kommer på flere av treningene, men det hadde vært flere spillere med oss dersom vi hadde kamper på gang. Vi kommer nok at vi kan få den yngste gjennomsnittsalderen blant spillerne våre, og det er synd, for det er viktig for klubbene og folkehelsen at de er med og spiller.

Lindoe tilføyer at seriespillet for seniorene også er avlyst.

– Vi har jo over 80 til 90 lag som spiller for full maskin, men alle disse er under 20 år.